Τουλάχιστον 47 νεκροί από τον σεισμό των 7,1 Ρίχτερ στο Μεξικό - Πολλοί οι εγκλωβισμένοι

Ανήμερα της 32ης επετείου του φονικού σεισμού του 1985 - Πρώτη Ανάρτηση 19-09-2017 21:35

Σεισμός 7,1 Ρίχτερ σημειώθηκε περίπου στις 13:00 τοπική ώρα στο Μεξικό, μόλις λίγες ημέρες μετά τον φονικό σεισμό που σκότωσε περισσότερους από 100 ανθρώπους. 

 

 

Οι αρχές ερευνούν τις πιθανές ζημιές και τους τραυματισμούς στην πρωτεύουσα της χώρας. O κυβερνήτης της πολιτείας Morelo, Graco Ramírez, έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter ότι στην περιοχή του υπάρχουν συνολικά 42 νεκροί, μέχρι στιγμής. Ο κυβερνήτης της Πόλης του Μεξικού έκανε λόγο για 5 νεκρούς στην πολιτεία του. 

Η τραγική ειρωνία είναι ότι σαν σήμερα, Τρίτη, σημειώθηκε πριν από 32 χρόνια (το 1985) ένας τεράστιος σεισμός στη χώρα, 8,1 Ρίχτερ, που κόστισε τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους.  

H μεξικανική τηλεόραση μεταδίδει εικόνες από τους δρόμους της Πόλης του Μεξικού, που είναι γεμάτοι από τρομαγμένους πολίτες. Όπως ορίζει το πρωτόκολλο για τον σεισμό, εκκένωσαν αμέσως τα σπίτια και τα γραφεία τους και περιμένουν στους δρόμους. Οι δρόμοι γέμισαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα με σκόνη. Η πολιτική προστασία της χώρας ανέφερε ότι υπάρχουν εγκλωβισμένοι σε πολλά κτίρια κι ότι δεν μπορούν ακόμα να υπολογίσουν τον αριθμό τους. Πάνω από 27 κτίρια έχουν καταρρεύσει!

 

 

Αυτή τη φορά, ο Πρόεδρος Trump έσπευσε να γράψει στο twitter του ότι "είμαστε και θα είμαστε μαζί σας". Υπενθυμίζουμε ότι, πριν από λίγες ημέρες, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριξε ότι δεν συλλυπήθηκε τον Μεξικανό Πρόεδρο για τα θύματα του φονικού σεισμού των 8,2 Ρίχτερ επειδή...δεν είχε σήμα!

 

 

Κλειστό είναι το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας, ενώ δεν θα λειτουργήσουν υπηρεσίες και σχολεία την Τετάρτη. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top