«Αλλεργία» στους δημοσιογράφους έχει ο Εμανουέλ Μακρόν!

Τι απάντησε σε ερώτηση με αποδοκιμαστικό τρόπο - Πρώτη ανάρτηση: 05-09-2017 13:45

Ο Εμανουέλ Μακρόν δεν πολυσυμπαθεί τους δημοσιογράφους και δεν το κρύβει.

 

 

Κατά την διάρκεια επίσκεψης του σε σχολείο, άσκησε έντονη κριτική σε εκπρόσωπο του τύπου που τόλμησε να του απευθύνει ερώτηση. Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος τον ρώτησε για την σιωπηρή στάση που διατηρεί απέναντι στα ΜΜΕ και ο Γάλλος πρόεδρος του απάντησε αποδοκιμαστικά: «Οι δημοσιογράφοι δεν με ενδιαφέρουν, είναι οι Γάλλοι που με ενδιαφέρουν. Κι αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό. Λοιπόν δεν βρίσκομαι μπροστά από έναν καθρέφτη που μου λέει πάντα πως πρέπει να μιλήσω. Πρέπει να δίνονται εξηγήσεις, απαιτείται δράση κι είναι αυτό που μετρά. Όταν οι δημοσιογράφοι χάνουν τον χρόνο τους να ρωτούν για θέματα επικοινωνίας, δεν μιλούν στους Γάλλους, μιλούν στους ίδιους. Κι αυτό κάνετε αυτή τη στιγμή. Όμως οι δημοσιογράφοι έχουν ένα πρόβλημα. Ενδιαφέρονται πάρα πολύ για τους ίδιους και όχι αρκετά για τη χώρα. Μιλήστε μου για τους Γάλλους!»

Μια κατηγορία που πολιτικοί αναλυτές κρίνουν αντιφατική, μιας και ο Μακρόν για να αναδειχθεί και να κερδίσει την προεδρία της χώρας, χρησιμοποίησε τα ΜΜΕ και στηρίχθηκε από πολλούς δημοσιογράφους. Ωστόσο από την αρχή της προεδρικής του θητείας άλλαξε στάση και ανέλαβε το επικοινωνιακό κομμάτι της προβολής του. Το αποτέλεσμα ήταν ο λόγος του στα ΜΜΕ να σπανίζει, γεγονός για το οποίο του ασκείται έντονη κριτική.

Τις τελευταίες εβδομάδες ο Μακρόν επανεξετάζει την στρατηγική του με τα μίντια αλλά όπως τονίζουν από το προεδρικό μέγαρο «δεν θα παρεκκλίνει και πολύ από την βασική του αρχή, η οποία βασίζεται στην επιλογή των εικόνων αλλά και των αποσπασμάτων λόγου, που διοχετεύονται στα ΜΜΕ».  

 

Παρίσι, Μαρία Δεναξά 

 

Φωτο: AP

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top