«Η υπομονή μας εξαντλείται» διαμηνύουν οι ΗΠΑ στον Κιμ Γιονγκ Ουν

Για «επείγουσα κατάσταση» έκανε λόγο η εκπρόσωπος της Ουάσινγκτον στον ΟΗΕ - Πρώτη ανάρτηση: 04-09-2017 17:59

Τέλος δεν φαίνεται να έχει η άκρως επικίνδυνη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας, καθώς κανείς δεν ξέρει που θα καταλήξει.

Με τον Κιμ Γιονγκ Ουν να είναι… ασταμάτητος, και τον Ντόναλντ Τραμπ να δείχνει τα δόντια του, η κατάσταση δεν φαίνεται σύντομα να οδηγείται σε μια λύση.

Την ώρα λοιπόν που ο πλανήτης κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα και ο Κιμ Γιονγκ Ουν απειλεί με νέα πυρηνική δοκιμή, οι ΗΠΑ έρχονται να δυναμιτίσουν κι άλλο το σκηνικό.

Συγκεκριμένα, ζητούν από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών να λάβει τα «ισχυρότερα δυνατά μέτρα» σε βάρος της Βόρειας Κορέας.

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της χώρας, Νίκι Χέιλι, στον Οργανισμό κατά την διάρκεια ομιλίας της στο Συμβούλιο Ασφαλείας, «ήρθε η ώρα να τελειώνουμε με τα ημίμετρα» και επεσήμανε ότι η κατάσταση είναι «επείγουσα» καθώς και ότι η προσέγγιση που ακολούθησε ο ΟΗΕ επί μια εικοσαετία «δεν λειτούργησε» ώστε να αλλάξει η συμπεριφορά της Πιονγκγιάνγκ. Είπε μάλιστα ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν «παρακαλάει για πόλεμο».

(Η Νίκι Χέιλι)

Τέλος, κατέληξε ότι «παρά τις προσπάθειές μας το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας είναι πιο προηγμένο και πιο επικίνδυνο από ποτέ. Ο πόλεμος δεν είναι ποτέ κάτι που επιθυμούν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν τον θέλουμε τώρα. Αλλά η υπομονή της χώρας μας δεν είναι απεριόριστη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top