Η Ελβετία μπαίνει στη μέση: Θέλει να αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή για να λύσει την κρίση μεταξύ ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας

Όλοι στο τραπέζι για να αποφευχθεί ο όλεθρος - Πρώτη ανάρτηση: 04-09-2017 14:24

Να προλάβει την καταστροφή τρέχει η Ελβετία, μετά τις άκρως ανησυχητικές εξελίξεις μεταξύ της Βόρειας Κορέας και των ΗΠΑ.

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, η κίνηση του Κιμ Γιονγκ Ουν την Κυριακή να κάνει πυρηνική δοκιμή βόμβας υδρογόνου η οποία μπορεί να τοποθετηθεί στην κεφαλή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM), ο πλανήτης κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα.

Με τις αντιδράσεις να είναι στο κόκκινο, και Τραμπ-Κιμ Γιονγκ Ουν να μην βάζουν νερό στο κρασί τους, η Ελβετία αποφάσισε να αναλάβει δράση.

Όπως δήλωσε σήμερα η Πρόεδρός της Ντόρις Λόιταρντ, η Ελβετία είναι έτοιμη να ενεργήσει ως μεσολαβήτρια για την επίλυση της κρίσης στη Βόρεια Κορέα, ακόμη και φιλοξενώντας συνομιλίες σε επίπεδο υπουργών.

Παράλληλα, επεσήμανε πως Ελβετοί στρατιώτες είναι ανεπτυγμένοι στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας και πρόσθεσε ότι η χώρα της έχει μακρά ιστορία ουδέτερης διπλωματίας. Ωστόσο η Κίνα και οι ΗΠΑ πρέπει να αναλάβουν το μέρος της ευθύνης που τους αναλογεί, υπογράμμισε.

«Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας (…) ως μεσολαβητές», είπε η Ελβετή πρόεδρος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Πραγματικά έχει έρθει η ώρα να καθίσουμε στο τραπέζι. Οι μεγάλες δυνάμεις έχουν ευθύνη», υπογράμμισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top