Τύμπανα πολέμου! Έτοιμες να απαντήσουν στις προκλήσεις της Β. Κορέας οι ΗΠΑ

Στρατιωτική άσκηση με πραγματικά πυρά από τη Νότια Κορέα

ΗΠΑ: Έτοιμες να απαντήσουν στις προκλήσεις της Β. Κορέας

Παγκόσμιος συναγερμός έχει σημάνει μετά από την τελευταία πρόκληση της Βόρειας Κορέας, η οποία την Κυριακή πραγματοποίησε δοκιμή βόμβας υδρογόνου.

Ο Ντόναλντ Τραμ συγκάλεσε εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας και ενημερώθηκε από τον υπουργό Άμυνας Τζέιμς Μάτις και τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς για όλες τις εξελίξεις.

Διαβάστε επίσης: Παγκόσμιος συναγερμός μετά τη βόμβα υδρογόνου- Ο Τραμπ συγκάλεσε εκτάκτως το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας

Μετά από τη σύσκεψη μάλιστα ο Τζέιμς Μάτις διεμήνυσε ότι κάθε ενέργεια απέναντι στους συμμάχους των ΗΠΑ ή τις ίδιες τις ΗΠΑ και τα εδάφη της θα αντιμετωπιστεί με μαζική στρατιωτική απάντηση που θα είναι αποτελεσματική και σαρωτική.

Νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε για τις συνεχιζόμενες αποσταθεροποιητικές και προκλητικές ενέργειες της Βόρειας Κορέας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε τον Ιάπωνα πρωθυπουργό ότι η Ουάσιγκτον θα υπερασπίσει τον εαυτό της και τους συμμάχους της χρησιμοποιώντας το πλήρες φάσμα των διπλωματικών, συμβατικών και πυρηνικών δυνατοτήτων που έχουν στη διάθεσή τους.

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας «οι δύο ηγέτες καταδίκασαν τις συνεχιζόμενες αποσταθεροποιητικές και προκλητικές ενέργειες της Βόρειας Κορέας, επιβεβαίωσαν τις απαρασάλευτες αμοιβαίες δεσμεύσεις τους για την άμυνα των δύο χωρών, και δεσμεύθηκαν να συνεχίσουν τη στενή συνεργασία».

Ο ίδιος ο  Ντόναλντ Τραμπ με μια αινιγματική δήλωση σε Αμερικανό δημοσιογράφο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στρατιωτικής επίθεσης εναντίον της Πιονγιάνγκ, ενώ μέσω Twitter ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να διακόψουν τις εμπορικές σχέσεις με οποιαδήποτε χώρα έχει συναλλαγές με τη Βόρεια Κορέα.

Προσομοίωση πολέμου! Άσκηση με πραγματικά πυρά πραγματοποίησε η Νότια Κορέα

Η διπλωματική σκακιέρα έχει πάρει φωτιά. Νωρίς το πρωί η Νότια Κορέα ανακοίνωσε ότι οι μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και του στρατού ξηράς διεξήγαγαν μια άσκηση σε απάντηση στην πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας.

Τα γυμνάσια στοχοθετήσαν την περιοχή της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κοράς, όπου έγινε η χθεσινή δοκιμή και προσομοίωσαν την εκτόξευση πυραύλων αέρος – επιφάνειας και βαλλιστικών πυραύλων.

«Τα σημερινά γυμνάσια έγιναν με τη συμμετοχή μόνο νοτιοκορεατικών δυνάμεων, αλλά ετοιμάζονται νέα με τη συμμετοχή των δυνάμεων των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε επίσης ότι θα δώσει το «πράσινο φως» για την περαιτέρω ανάπτυξη στο έδαφός της συστοιχιών των αντιπυραυλικών συστημάτων Thaad. Οι δύο πρώτες συστοιχίες είχαν αναπτυχθεί στο τέλος Απριλίου αλλά η ανάπτυξη τεσσάρων περισσότερων συστοιχιών είχε αναβληθεί σε αναμονή ειδικής έκθεσης για τις συνέπειες στο περιβάλλον.

Σήμερα τέλος αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top