Ζητούσε τη μαμά της πριν πεθάνει η 8χρονη Σάφι-Συγκλονίζει ο άνθρωπος που την κρατούσε αγκαλιά στις τελευταίες της στιγμές

Προσπαθούσε να την ηρεμήσει ενώ το κοριτσάκι ξεψυχούσε

Ζητούσε την μαμά της πριν πεθάνει η 8χρονη Σάφι

Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την 8χρονη Σάφι Ρόουζ Ρούσος, το νεαρότερο από τα 22 θύματα της «σφαγής» στο Μάντσεστερ Αρένα το βράδυ της Δευτέρας.

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, το κοριτσάκι Κυπριακής Καταγωγής, είχε πάει στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε μαζί με την 48χρονη μητέρα της Λίζα και την μεγαλύτερη αδερφή της Άσι.

Μετά την έκρηξη της βόμβας την οποία πυροδότησε ο 22χρονος καμικάζι Σαλμάν Αμπέντι, η 8χρονη Σάφι χωρίστηκε από την οικογένεια της, με αποτέλεσμα να ξεψυχήσει μόνη της, στα χέρια ενός ανθρώπου ο οποίος την κρατούσε αγκαλιά τις τελευταίες της στιγμές.

Ακόμα πιο τραγικό είναι πως η μητέρα της Σάφι νοσηλεύεται στην Εντατική και δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή, δίχως να γνωρίζει ότι η κόρη της έχει σκοτωθεί.

Ο 43ΧΡΟΝΟΣ

Μιλώντας στη «The Sun», ο 43χρονος Πολ Ριντ που είχε πάει επίσης στη συναυλία, με το που άκουσε την έκρηξη έτρεξε στο φουαγιέ όπου αντίκρισε ένα χάος.

Μέσα σε αυτό το χάος, εντόπισε και την 8χρονη Σάφι η οποία φώναζε την μαμά της. Ο ίδιος προσπάθησε μάταια να την ηρεμήσει αλλά δεν τα κατάφερε.

Περιγράφοντας με δάκρυα στα μάτια την συγκλονιστική στιγμή, είπε πως αντίκρισε πτώματα ανθρώπων διάσπαρτα:

«Ήταν ένα κοριτσάκι μικρό που πέθαινε και απλά ζητούσε τη μαμά της. Ήταν συνταρακτικό».

Μάλιστα όπως εξήγησε, ήταν από τους πρώτους που κάλεσε την αστυνομία, και είπε πως άκουσε ένα «μπουμ» και καπνό να γεμίζει την αίθουσα.

«Έτρεχα στις σκάλες και έψαχνα τον τρομοκράτη. Ήξερα πως επρόκειτο για βόμβα. Κόσμος έτρεχε, φώναζε, και ούρλιαζε. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτούς τους ήχους».

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 8ΧΡΟΝΗΣ ΣΑΦΙ:

«Είδα ένα μικρό κοριτσάκι που είχε ακόμα τις αισθήσεις του και την ρώτησα “ποιο είναι το όνομά σου;”. Nόμιζα πως μου είπε πως τη λένε Σόφι αρχικά. Την ρώτησα ποσο χρονών ήταν και μου απάντησε “8”. Ήθελα να την κάνω να συνεχίσει να μιλάει και την ρώτησα αν της άρεσε η συναυλία, αλλά συνειδητοποίησα πως άρχισε να δυσκολεύεται να αναπνεύσει. Με ρώτησε “πού είναι η μαμά μου;” της απάντησα “δεν ξέρω, αλλά θα την βρούμε σε ένα λεπτό. Μην ανησυχείς, θα το λύσουμε. Θα γίνεις καλά”¨».

Και συνέχισε με λυγμούς:

«Συνέχισε να χάνει τις αισθήσεις της. Δεν αντέχω να το σκέφτομαι. Μετά άρχισε να τρέμει και μου είπε πως κρύωνε. Έβγαλα το παλτό μου και το έβαλα πάνω της, αλλά έτρεμε ακόμα».

Όταν έφτασε το ασθενοφόρο, την έβαλε μέσα και της είπε πως «δεν θα σε ξεχάσω ποτέ».

Όπως ο ίδιος περιέγραψε, η 8χρονη Σάφι «δεν έχυσε ούτε δάκρυ. Απλά ζητούσε τη μαμά της και ρωτούσε τι συνέβη».

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top