To τηλεφώνημα του καμικάζι στην πυρηνική επιστήμονα μητέρα του πριν την επίθεση-Διψούσε για εκδίκηση

Τι αποκάλυψε η αδερφή του 22χρονου-Ο θάνατος ενός 18χρονου φίλου του που τον σημάδεψε

To τελευταίο τηλεφώνημα του καμικάζι στη μητέρα του

Τέλος δεν έχουν οι αποκαλύψεις για τον 22χρονο βομβιστή αυτοκτονίας, ο οποίος το βράδυ της περασμένης Δευτέρας σκόρπισε τον θάνατο σε συναυλία της Αριάνα Γκράντε, στο Μάντσεστερ Αρένα.

Όπως όλα δείχνουν, ο Σαλμάν Αμπέντι προέρχεται από οικογένεια… Τζιχαντιστών, κάτι που ομολόγησε και ο αδερφός του, παρόλο που ο πατέρας του το αρνείται, δηλώνοντας πως «δεν πιστεύουμε στην θανάτωση αθώων. Δεν μας πρεσβεύει», τονίζοντας ότι ο γιος του δεν είναι μέλος του ISIS και δεν μπορεί να είναι ο μακελάρης του Μάντσεστερ.

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΚΑΜΙΚΑΖΙ, ΡΑΜΑΝΤΑΝ ΑΜΠΕΝΤΙ

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΝΑ ΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

Όπως διαβάζουμε στην «Daily Mail», ο 22χρονος Σαλμάν Αμπέντι μίλησε με την μητέρα του, την 50χρονη Σαμία Ταμπάλ (πυρηνική επιστήμονα που ζει στην Τρίπολη της Λιβύης) λίγο πριν ανατιναχτεί και σκοτώσει 22 αθώες ψυχές.

Συγκεκριμένα, ο καμικάζι αρχικά πήρε τηλέφωνο τον αδερφό του στη Λιβύη και του ζήτησε να πει στην μητέρα τους να επικοινωνήσει μαζί του.

Να σημειώσουμε, ότι η μητέρα του μακελάρη ήταν εκείνη που είχε αποκαλύψει στις αρχές τους φόβους της πως ίσως ο γιος της έχει ριζοσπαστικοποιηθεί, και άρα μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Ο ΚΑΜΙΚΑΖΙ

Έχοντας σπουδάσει στο πανεπιστήμιο της Λιβύης, η Σαμία Ταμπάλ αποφοίτησε πρώτη από την τάξη της, ενώ φέρεται να είχε φιλικούς δεσμούς με τη γυναίκα του πρώην διοικητή της Αλ Κάιντα, Αμπού Ανάς αλ-Λίμπι, που κάποτε ήταν στη λίστα των πιο καταζητούμενων του FBI, με τις αμερικανικές υπηρεσίες να δίνουν αμοιβή 20 εκατομμυρίων δολαρίων για το «κεφάλι» του.

«ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΚΔΙΚΗΣΗ» ΛΕΕΙ Η ΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ

Μιλώντας στην «Wall Street Journal», η 18χρονη αδερφή του καμικάζι, Τζομάνα Αμπέντι, δήλωσε πως ο Σαλμάν τα έκανε όλα επειδή… διψούσε για εκδίκηση.

«Νομίζω ότι έβλεπε παιδιά – παιδιά Μουσουλμάνων- να πεθαίνουν παντού και ήθελε εκδίκηση(…)Είδε τις βόμβες που ρίχνουν οι ΗΠΑ σε παιδιά στη Συρία και ήθελε εκδίκηση. Το αν την πήρε, είναι ανάμεσα σε εκείνον και το Θεό» πρόσθεσε, περιγράφοντας τον μακελάρη και αδερφό της, ως ένα άτομο  στοργικό και ευγενικό.

Μάλιστα δεν έκρυψε πως την εξέπληξε η αποτρόπαια πράξη του.

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΝΟΣ 18ΧΡΟΝΟΥ ΦΙΛΟΥ ΤΟΥ ΜΑΚΕΛΑΡΗ ΠΟΥ ΤΟΝ «ΣΗΜΑΔΕΨΕ»

Εκτός από τα παιδιά που σκοτώνονται στη Συρία από τις βόμβες, ο 22χρονος Σαλμάν φέρεται να είχε «σημαδευτεί» και από τον θάνατο ενός κολλητού του φίλου, του 18χρονου Αμπντούλ Γουαχάμπ Χαφίντα, ο οποίος τον Μάιο του 2016 παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο και στη συνέχεια μαχαιρώθηκε.

Ο ΝΕΚΡΟΣ ΦΙΛΟΣ

Μάλιστα πιστεύεται ότι πίσω από το θάνατό του βρίσκονται συμμορίες που δρουν στο Μάντσεστερ.

Φίλος της οικογένειας Αμπέντι, δήλωσε στα διεθνή ΜΜΕ, πως ο 22χρονος καμικάζι έβλεπε το θάνατο του φίλου του ως έγκλημα μίσους. Πρόσθεσε ότι ο 22χρονος έγινε ξαφνικά υπερβολικά θρήσκος και άρχισε να έχει ενδιαφέρον για εξτρεμιστικές ομάδες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top