ΦΩΤΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Η στιγμή που ο καμικάζι του Μάντσεστερ αγοράζει το σακίδιο του τρόμου

Κάμερες ασφαλείας τον τσάκωσαν σε εμπορικό κέντρο τρεις μέρες πριν την επίθεση αυτοκτονίας

Φώτο-ντοκουμέντο στις οποίες απεικονίζεται ο καμικάζι του Μάντσεστερ Αρένα, μόλις τρεις ημέρες πριν την επίθεση αυτοκτονίας, έφερε στο φως της δημοσιότητας το Sky News.

Όπως βλέπετε και στις εικόνες, ο 22χρονος Σαλμάν Αμπέντι που είχε καταγωγή από τη Λιβύη και είχε γεννηθεί στη Μεγάλη Βρετανία, την περασμένη Παρασκευή είχε επισκεφτεί το εμπορικό κέντρο Arndale της πόλης, προκειμένου να αγοράσει ένα σακίδιο πλάτης.

Μέσα σε αυτό το backpack, πιστεύεται ότι τοποθέτησε την αυτοσχέδια βόμβα, η οποία σκόρπισε τον τρόμο, σκοτώνοντας 22 αθώες ψυχές, που το μόνο «κακό» που έκαναν ήταν πως είχαν πάει ανυποψίαστοι να διασκεδάσουν στην συναυλία της Αριάνα Γκράντε.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, τρεις μέρες πριν την επίθεση, ο Αμπέντι έβγαλε από ΑΤΜ 250 λίρες (289 ευρώ) πριν πάει για ψώνια στο εμπορικό κέντρο, γύρω στις 08:00 μ.μ (τοπική ώρα).

Αν και οι εικόνες από την κάμερα κλειστού κυκλώματος έχουν χαμηλή ευκρίνεια, φαίνεται ένας νέος άνδρας, ντυμένος στα μαύρα, με καπέλο στο κεφάλι, να φορά στην πλάτη ένα σακίδιο με έντονο μπλε χρώμα.

Η αστυνομία την οποία επικαλείται το Sky News, ανέφερε πως οι καρτέλες πάνω στο σακίδιο, δείχνουν πως μόλις είχε αγοραστεί από τον βομβιστή.

Εκτός από τις φώτο-ντοκουμέντο (απο κάμερα ασφαλείας), αποκαλυπτικές είναι και οι φωτογραφίες που δημοσίευσε η εφημερίδα «New York Times».

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, σε αυτές απεικονίζονται υπολείμματα μπλε υλικού, τα οποία εικάζεται πως προέρχονται από το σακίδιο πλάτης στο οποίο είχε τοποθετηθεί η βόμβα.

Συν τοις άλλοις, ο φακός έχει απαθανατίσει και τα απομεινάρια του εκρηκτικού μηχανισμού (μπαταρία, πυροκροτητή, και καρφιά τα οποία ήταν τοποθετημένα μέσα στον εκρηκτικό μηχανισμό), «βουτηγμένα» στο αίμα αθώων ανθρώπων.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top