Απεργία στο Δημόσιο από την ΑΔΕΔΥ

Αντιδρά στο Νέο Πειθαρχικό Δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων

πορεία ΑΔΕΔΥ
Ακούστε το άρθρο --:-- λεπτά

Δεν ικανοποίησε την ΑΔΕΔΥ η συνάντηση που είχε σήμερα η ηγεσία της με τον υπουργό Εσωτερικών, Θοδωρή Λιβάνιο, και την υφυπουργό, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, με αποτέλεσμα να προκηρύξει απεργία κατά την ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου (η οποία δεν έχει οριστικοποιηθεί μέχρι στιγμής).     

Aπολύθηκαν δύο εφέτες και μία πρωτοδίκης για παραπτώματα

Στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ μετά τη συνάντηση αναφέρονται τα εξής: «Στη συζήτηση παρουσιάστηκαν οι θέσεις της ΑΔΕΔΥ για μια σειρά από ζητήματα που προκύπτουν από τις ρυθμίσεις του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου για το Νέο Πειθαρχικό Δίκαιο (ποινικοποίηση συνδικαλιστικής, κοινωνικής και πολιτικής δράσης με την εξομοίωσή τους με αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, κατάργηση του Β βάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου και του δικαιώματος ένστασης, αλλαγή της σύνθεσης των Πειθαρχικών Συμβουλίων με την αφαίρεση των εκπροσώπων των εργαζομένων και των δικαστών, τα εξαιρετικά μεγάλα πρόστιμα κλπ).

Απίστευτες και χυδαίες ύβρεις από οδηγό λεωφορείου ΟΑΣΑ σε επιβάτες! 

Ο Υπουργός διαμήνυσε ότι εμμένει σε όλες τις ρυθμίσεις, εκτός από κάποιες μικρές αλλαγές στις νομοθετικές ρυθμίσεις στα άρθρα 7 και 8, που θα εξετάσει τις επόμενες μέρες.

Μετά από αυτά η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. επαναλαμβάνει την απόφασή της για προκήρυξη απεργιακής κινητοποίησης την ημέρα της κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή, καλώντας τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να προχωρήσουν σε ενημέρωση των δημοσίων υπαλλήλων για την οργάνωσή της».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top