Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ νοσηλεύονται τα δύο ανήλικα αγόρια που ανασύρθηκαν από τον Άραχθο, όπου είχαν πάει για μπάνιο, το μεσημέρι της Τετάρτης 13/6.
Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο και από τότε οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να καταφέρουν να κρατήσουν στη ζωή. Ο Ανδρέας Ηλιάδης και η ομάδα του κάνουν ότι μπορούν για το 14χρονο και το 15χρονο αγόρι, ακολουθώντας μία επιθετική θεραπεία για να τα επαναφέρουν.
Άρτα: Η διάσωση των δύο ανήλικων & το φαινόμενο diving reflex- Τι προκάλεσε
Σύμφωνα με την αξονική που τους έγινε, έχουν οίδημα στο κεφάλι, αλλά και εισρόφηση υγρού στους πνεύμονες. Παράλληλα, όπως αναφέρει το tempo24.news, το κάθε παιδί έχει τη δική του ομάδα υποστήριξης απαρτιζόμενη από εντατικολόγους και νοσηλευτές.
Οι δύο φίλοι έμειναν κάτω από το νερό περίπου 20 λεπτά, με αποτέλεσμα να χρειαστεί ΚΑΡΠΑ για 30 λεπτά για να επανέλθουν.
Άραχθος: Πώς τα δύο ανήλικα παιδιά γλίτωσαν από βέβαιο πνιγμό
Τέσσερις φίλοι, μετά τις εξετάσεις τους στο σχολείο, αποφάσισαν λόγω της ζέστης να πάνε στον Άραχθο ποταμό για μπάνιο.
Άραχθος: Τα δύο παιδιά έμειναν κάτω από το νερό για 20 λεπτά
Κατευθύνθηκαν σε ένα σημείο που οι ντόπιοι ονομάζουν «λιμανάκι» γιατί εκεί αράζουν βάρκες. Σύμφωνα με τα όσα εξιστόρησαν σε συγγενικά τους πρόσωπα τα δύο αγόρια που βγήκαν σώα από τον ποταμό, έπεσε πρόταση για μπουγέλο. Ο ένας από τους δύο ανήλικους που νοσηλεύονται μπήκε στο ποτάμι το οποίο στην αρχή βαθαίνει πολύ γρήγορα, φτάνει τα επτά μέτρα συγκεκριμένα.
Ενδεχομένως ο νεαρός να φοβήθηκε και να άρχισε να βυθίζεται ξαφνικά.
Ένας από την παρέα μπήκε στο νερό να σώσει το παιδί, ενώ οι άλλοι δύο πήδηξαν σε μια βάρκα για να πλησιάσουν και να προσφέρουν έτσι τη βοήθειά τους. Αφού αυτό δεν είχε αποτέλεσμα, βγήκαν από το ποτάμι, έτρεξαν σε κοντινή καφετέρια και ζήτησαν απεγνωσμένα βοήθεια από τον κόσμο που βρισκόταν εκεί. Αρκετοί ήταν εκείνοι που κινητοποιήθηκαν.
Άρτα: Κρίσιμη η κατάσταση των παιδιών - Ακολουθείται επιθετική θεραπεία
Ο 41χρονος Γκόγκα Λεβιάν βούτηξε με αυταπάρνηση και κατάφερε να βγάλει το πρώτο παιδί. Ο δεύτερος ανήλικος είχε πιεί πολύ νερό και είχε βυθιστεί στον πυθμένα του ποταμού, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τον βρουν. Μετά από κάποιες προσπάθειες τον βρήκαν, και ο κ. Λεβιάν μαζί με έναν οδηγό λεωφορείου που είχε σπεύσει στο σημείο έβγαλαν το παιδί από το νερό.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.