Συναγερμός στην Κρήτη για έντονα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες 

Θ. Κολυδάς στο Star:  Προσοχή και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου  

Τις επόμενες ώρες αναμένεται επανάληψη των έντονων καιρικών φαινομένων στην Κρήτη, ενώ συναγερμός έχει σημάνει στον κρατικό μηχανισμό για την αντιμετώπισή νέων φαινομένων της κακοκαιρίας.  

Κακοκαιρία και στην Κρήτη: Μήνυμα από το 112 - Απεγκλωβίζουν οδηγούς

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Star Γωγώ Αποστολάκη για το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας που θα χτυπήσει την Κρήτη, Δήμοι, υπηρεσίες ασφαλείας και Πολιτική Προστασία είναι σε επιχειρησιακή ετοιμότητα σε ολόκληρη την Κρήτη που μπαίνει ξανά στο μάτι της κακοκαιρίας. Ήδη αυτή την ώρα έχει ξεκινήσει να βρέχει και αναμένεται τις επόμενες ώρες κοντά στα μεσάνυχτα έως ξημερώματα να χτυπήσει ένα δεύτερο ισχυρό κύμα κυρίως στα δυτικά του νησιού. 

Όπως ανέφερε η ανταποκρίτρια του Star υπάρχει ανησυχία από τον κόσμο καθώς και το πρωί η βροχόπτωση ήρθε ξαφνικά προκαλώντας προβλήματα. «Το μήνυμα από το 112 συνιστά περιορισμό των μετακινήσεων. Όλοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις περιοχές όπου θα σημειωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα. Προσοχή χρειάζεται και στα σημεία όπου ο δρόμος διασταυρώνεται με χειμάρρους και δεν υπάρχει γέφυρα, τις λεγόμενες “ιρλανδικές διαβάσεις”» ανέφερε η ανταποκρίτρια του Star.

Προσοχή σε Κρήτη και Ανατολικό Αιγαίο τις επόμενες ώρες

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος του Star Θοδωρής Κολυδάς, τα έντονα φαινόμενα συνεχίζονται. 

«Σαρώνει» η κακοκαιρία: Μήνυμα του 112 σε Δωδεκάνησα, Χίο, Σάμο και Ικαρία

Για τις περιοχές που θα χτυπήσει η κακοκαιρία  τόνισε ότι η προσοχή μας θα πρέπει να είναι εστιασμένη τις επόμενες 2-3 ώρες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, κυρίως στην  περιοχή Χίου - Ικαρίας - Σάμου. 

Θ. Κολυδάς: Προσοχή σε Κρήτη - Ανατολικό Αιγαίο τις επόμενες ώρες

Θ. Κολυδάς: Προσοχή σε Κρήτη - Ανατολικό Αιγαίο τις επόμενες ώρες 

Ιδιαίτερη προσοχή επισήμανε ότι χρειάζεται στην  Κρήτη - που ξεκινά δεύτερος γύρος έντονων βροχοπτώσεων -  κυρίως στη δυτική και τη νότια Κρήτη καθώς και τη Γαύδο, έως και τις πρωινές ώρες αύριο. 

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί έως και το μεσημέρι αύριο στην περιοχή της Δωδεκανήσου.

Καιρός: «Πνίγηκε» η Πάρος - Μήνυμα του 112 για επικίνδυνα φαινόμενα

 Όσον αφορά το αν θα έχουμε πάλι τεράστιες ποσότητες νερού, όπως είχαμε χθες στην Πάρο, ο Θ. Κολυδάς απάντησε «ναι, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί». 

159,2 τόνοι νερού στο τρίγωνο Πάρος - Σύρος - Μύκονος

159,2 τόνοι νερού στο τρίγωνο Πάρος - Σύρος - Μύκονος 

Όπως πρόσθεσε ο δορυφόρος κατέγραψε 159, 2 χιλιοστά στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πάρου, Σύρου και Μυκόνου. «Αν αυτό το νερό δεν έπεφτε στη θάλασσα αλλά στη στεριά, θα είχαμε πολύ χειρότερα αποτελέσματα» τόνισε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top