Μετά τις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται και η Κρήτη. Μάλιστα, εστάλη και προειδοποιητικό μήνυμα του 112 για τα έντονα φαινόμενα, που έχουν κάνει ήδη τη εμφάνισή τους.
Καιρός: Εικόνες καταστροφής σε Πάρο, Μύκονο – 112 σε Χίο, Σάμο, Λήμνο
«Προειδοποιητικό μήνυμα. Έντονα καιρικά φαινόμενα κατά τόπους και κατά διαστήματα ισχυρά στην Κρήτη από τώρα έως τις πρωινές ώρες της 02/04/2025. Προσοχή στις μετακινήσεις. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα του 112.
⚠️ Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣
— 112 Greece (@112Greece) April 1, 2025
🆘 Προειδοποιητικό μήνυμα
🆘 Έντονα καιρικά φαινόμενα κατά τόπους και κατά διαστήματα ισχυρά στην #Κρήτη από τώρα έως τις πρωινές ώρες της 02/04/2025
‼️ Προσοχή στις μετακινήσεις
‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
ℹ️ https://t.co/mbLpAekqgN…
Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, τα αυτοκίνητα δεν μπορούν να μετακινηθούν, ενώ σε πολλές περιοχές, η στάθμη του νερού έχει ανέβει επικίνδυνα.
Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 και στη Μύκονο! - «Ποτάμια» οι δρόμοι στη Χώρα
Κρήτη: Ποιες περιοχές των Χανίων αντιμετωπίζουν προβλήματα από την κακοκαιρία
Στα Τσικαλαριά, το νερό έχει καλύψει τις ρόδες των αυτοκινήτων ως τη μέση, ενώ προβλήματα αντιμετωπίζουν η Σούδα και το Βαμβακόπουλο με τις κλήσεις στην Πυροσβεστική να είναι αλλεπάλληλες.
Έγινε απεγκλωβισμός οδηγών στη Ξυλοκαμάρα. Μάλιστα, σύμφωνα με το zarpanews.gr, στη Λεωφόρο Μουρνιών, χρειάστηκε ο απεγκλωβισμός ενός ατόμου, καθώς είχε ανοίξει ο αεροόσακος και είχε εγκλωβιστεί μέσα σε αυτό.
Μεγάλη προσοχή, στο ρέμα του Βλητέ ανεβαίνοντας προς Ακρωτήρι, καθώς ο δρόμος έχει πλημμυρίσει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης, έχουν ακυρωθεί και ορισμένες πτήσεις στο αεροδρόμιο των Χανίων.
Στην περιοχή του Νεροκούρου ο δρόμος έξω από το νηπιαγωγείο των Αγίων Σαράντα έχει πλημμυρίσει ενώ έκλεισε για λόγους ασφαλείας το λύκειο Νέας Κυδωνίας.
Έκλεισαν οι ιρλανδικές διαβάσεις στη Μεσαρά
Σύμφωνα με το e-mesara.gr, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Φαιστού έθεσε εκτός λειτουργίας τις ιρλανδικές διαβάσεις από τις 7:30 το πρωί της Δευτέρας, εξαιτίας των αδιάκοπων βροχοπτώσεων. Οι διαβάσεις «Τριών Αστεριών», «Περίου» και «Αγίας Τριάδας» θα παραμείνουν κλειστές μέχρι νεότερης ενημέρωσης.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.