Πύργος: ΚΤΕΛ άφησε αιμόφυρτο και τραυματισμένο στο σχολείο 6χρονο μαθητή

Το παιδί έφτασε στο σχολείο σε κατάσταση σοκ

Αδιανόητο περιστατικό συνέβη στον Πύργο, όπου ΚΤΕΛ που έχει αναλάβει να μεταφέρει τα παιδιά στο σχολείο, παρέδωσε 6χρονο μαθητή αιμόφυρτο και τραυματισμένο. Μάλιστα, δεν έδωσε καμιά εξήγηση για το τι ακριβώς συνέβη στο παιδί. 

«Φως» στο περιστατικό με τον 6χρονο που ζει σε δομή φιλοξενίας προσφύγων έριξε, σύμφωνα με το iliakanea.gr, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας.

Τροχαίο με μετωπική σύγκρουση στον Πύργο Αθηνών

«Το παιδί, προερχόμενο από τη δομή φιλοξενίας προσφύγων, τραυματίστηκε στο κεφάλι -υπό αδιευκρίνιστους λόγους- και παραδόθηκε στους εκπαιδευτικούς αιμόφυρτο και φανερά σοκαρισμένο! Στη συνέχεια το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο συνοδεία εκπαιδευτικών του σχολείου όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες», λέει συγκεκριμένα ο Σύλλογος. 

Σοκαριστικό τροχαίο στον Πύργο: Όχημα «καρφώθηκε» σε βυτιοφόρο - Μία νεκρή

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας

«Ο ΣΕΠΕ Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας εκφράζει την οργή και την αγανάκτησή του για το σοβαρό περιστατικό τραυματισμού μαθητή που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του με λεωφορείο του ΚΤΕΛ. Το παιδί, προερχόμενο από τη δομή φιλοξενίας προσφύγων, τραυματίστηκε στο κεφάλι -υπό αδιευκρίνιστους λόγους- και παραδόθηκε στους εκπαιδευτικούς αιμόφυρτο και φανερά σοκαρισμένο! Στη συνέχεια το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο συνοδεία εκπαιδευτικών του σχολείου όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Πλήρης ανευθυνότητα και παραβίαση υποχρεώσεων από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τους μεταφορείς!

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας φέρει σοβαρές ευθύνες για το περιστατικό. Υπάρχει σαφής νομοθεσία που υποχρεώνει τον ανάδοχο μεταφορέα να παρέχει συνοδό στο λεωφορείο για την ασφαλή μεταφορά μαθητών.

Πύργος: Γάμος έγινε... ρινγκ όταν η νύφη πάτησε το πόδι του γαμπρού

Ωστόσο, φαίνεται ότι η υποχρέωση αυτή αγνοείται, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές παιδιών. Το γεγονός ότι η συγκεκριμένη μεταφορά δεν διέθετε συνοδό είναι κατάφωρη παραβίαση της σύμβασης που έχει υπογραφεί.

Οι δικαιολογίες της περιφέρειας, που προσπαθεί να αποποιηθεί τις ευθύνες της, είναι απαράδεκτες. Όταν το ζήτημα αφορά στην ασφάλεια και την αξιοπρέπεια μαθητών, καμία δικαιολογία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, αλλά αποτελούν εμπαιγμό απέναντι στις ζωές των παιδιών και την εκπαιδευτική κοινότητα.

Καταγγέλλουμε ευθέως:

  • Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για την πλήρη αδιαφορία της να επιβλέψει την τήρηση των όρων των συμβάσεων που υπογράφει.
  • Τις αναδόχους εταιρείες μεταφοράς, που παραβιάζουν τους νόμους και θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή μαθητών με την έλλειψη συνοδών στα λεωφορεία, παρά τη ρητή πρόβλεψη στις συμβάσεις.
  • Την Πολιτεία και τους αρμόδιους/εμπλεκόμενους φορείς της, που αντιμετωπίζουν με ανευθυνότητα τα προσφυγόπουλα και τους εκπαιδευτικούς που καλούνται να διαχειριστούν περιστατικά σαν το χθεσινό, χωρίς καμία υποστήριξη.

Η μεταφορά μαθητών δεν είναι μια απλή διαδικασία.

Τραγωδία στον Πύργο: Πέθανε ο άνδρας που τον τσίμπησε δηλητηριώδης αράχνη

Είναι υποχρέωση του κράτους να διασφαλίζει τη σωματική τους ακεραιότητα και την αξιοπρέπειά τους. Δεν θα ανεχτούμε άλλες δικαιολογίες και άλλο κυνισμό εις βάρος των παιδιών και των εκπαιδευτικών.

Απαιτούμε:

  • Άμεση διερεύνηση του περιστατικού από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και άμεση απόδοση ευθυνών στον μεταφορέα.
  • Τήρηση της νομοθεσίας που προβλέπει συνοδό σε όλα τα δρομολόγια μαθητών.
  • Λήψη μέτρων ασφαλούς μετακίνησης όλων των μαθητών, ανεξαρτήτως εθνικότητας ή καθεστώτος.
  • Άμεση ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας για το πώς θα αντιμετωπιστεί η κατάφωρη παραβίαση της σύμβασης».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top