Χαλκιδική: «Δεν είχε κάνει γνωστοποίηση λειτουργίας το λούνα παρκ»

Όσα είπε η δήμαρχος Κασσάνδρας με αφορμή την τραγωδία στο Πευκοχώρι

Θάνατος 19χρονου σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι- Όσα είπε η δήμαρχος Κασσάνδρας στον ΣΚΑΪ

Πρωταγωνίστρια και σήμερα η Χαλκιδική για ένα ακόμη τραγικό συμβάν. Ένα 19χρονο αγόρι έχασε τη ζωή του, ενώ διασκέδαζε σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι, χθες βράδυ. Τα ερωτήματα για την τραγωδία πολλά και όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας σοκάρουν. 

Χαλκιδική: Νεκρός 19χρονος που εκσφενδονίστηκε από παιχνίδι σε λούνα παρκ

Σύμφωνα με τη δήμαρχο, Αναστασία Χαλκιά, το λούνα παρκ δεν είχε κάνει γνωστοποίηση λειτουργίας φέτος, η οποία ανοίγει τον δρόμο για την ανανέωση της άδειας λειτουργίας του.

Θάνατος 19χρονου σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι- ΙΝΤΙΜΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Θάνατος 19χρονου σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι- ΙΝΤΙΜΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

«Τα μηχανήματα δεν αδειοδοτούνται από τον δήμο, ούτε ο δήμος είναι υπεύθυνος για την πιστοποίηση και τον έλεγχο τους. Αυτά παίρνουν πιστοποίηση ISO και όλες τις πιστοποιήσεις που πρέπει για να λειτουργούν από το τμήμα του υπουργείου Ανάπτυξης», δήλωσε.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ, ο δήμος ήταν ήδη - πριν την τραγωδία - στη διαδικασία για την υποβολή κυρώσεων, κατά βάση χρηματικών προστίμων και έγγραφων εξηγήσεων, όπως ορίζει ο νόμος.

Θάνατος 19χρονου σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι- ΙΝΤΙΜΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Θάνατος 19χρονου σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι- ΙΝΤΙΜΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Το λούνα παρκ είχε στηθεί σε ιδιωτικό χώρο και λειτουργούσε περίπου έναν μήνα. 

Θάνατος 19χρονου σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι- Το χρονικό της τραγωδίας

Η μητέρα του 19χρονου και τα δύο αδέλφια του είχαν πάει από τη Βέροια για διακοπές στη Χαλκιδική. Χθες το βράδυ, τα δύο αδέλφια, ο άτυχος 19χρονος και ο 16χρονος ανέβηκαν στο παιχνίδι Crazy Dance. 

Θάνατος 19χρονου σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι- ΙΝΤΙΜΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Θάνατος 19χρονου σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι- ΙΝΤΙΜΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

«Ανεβείτε, θα το πάω γρήγορα», ήταν τα λόγια του χειριστή πριν τη μοιραία κούρσα, σύμφωνα με τη μαρτυρία του 16χρονου αδελφού. 
Το κάθισμα του 19χρονου ξεκόλλησε, με αποτέλεσμα να εκσφενδονιστεί στο έδαφος και να χτυπήσει στο κεφάλι. Ο 16χρονος πρόλαβε να κρατηθεί από ένα σίδερο και να σωθεί.

Χαλκιδική: Συγκλονίζει ο αδελφός του 19χρονου για το πώς έγινε το δυστύχημα

Η τραγωδία διαδραματίστηκε μπροστά στα μάτια της μητέρας του και του τρίτου αδελφού που παρακολουθούσαν από κάτω. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top