«Σασμός»... 20 χρόνια μετά: Η ρεθυμνιώτικη βεντέτα που έληξε με 2 βαφτίσεις

Η «ειρηνευτική» διαδικασία διήρκεσε δύο χρόνια

Απόσπασμα από το δελτίο ειδήσεων του Alpha 

«Σασμός» στην πραγματική ζωή έλαβε χώρα το 2022 στην Κρήτη, και πιο συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο, όταν μία βεντέτα που κρατούσε για 20 χρόνια έληξε με... τον καλύτερο τρόπο. Η συμφιλίωση των δύο οικογενειών «σφραγίστηκε» με δύο βαφτίσεις που θα τις ενώνουν για πάντα. 

Το μίσος και οι εκατέρωθεν εγκληματικές ενέργειας αναζωπύρωναν τη βεντέτα δύο οικογενειών στον Δήμο Αμαρίου της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου στην Κρήτη. 

Σοκάκια της Κρήτης / Pexels 

Πώς ξεκίνησε η βεντέτα 

Αιτία έναρξης της βεντέτας ήταν κτηματικές διαφορές που υπήρχαν ανάμεσα στις δύο οικογένειες δύο δεκαετίες πριν. 

Μετά από την έναρξή της, δεν άργησαν να ξεκινήσουν και τα εγκλήματα τα οποία προκάλεσαν φόβο όχι μόνο στην περιοχή, αλλά και σε ολόκληρο νησί που θρηνούσε αδικοχαμένα θύματα. 

Τον πρώτο φόνο διαδέχθηκε ακόμη ένα, τρία χρόνια μετά και προτού καλά καλά οι πληγές όσων έμειναν πίσω κλείσουν. Η «δίψα» για εκδίκηση ήταν πιο εμφανής από ποτέ. Εκτός από τα δύο θύματα, ένας άνδρας καθηλώθηκε σε αναπηρικό αμαξίδιο ενώ δεν έλλειψαν και αλλεπάλληλοι τραυματισμοί μελών και των δύο οικογενειών που εμπλέκονταν. 

Προσπάθειες για σασμό

Μέσα στο 2020, ξεκίνησαν προσπάθειες και από τις δύο πλευρές για «σασμό», την πολυπόθητη δηλαδή συμφιλίωση που θα έβαζε μια και καλή τελεία στην έχθρα 20 ετών. Οι ειρηνευτικές διαδικασίες κράτησαν περίπου δυο χρόνια, με τις προσπάθειες 17 ατόμων να είναι δύσκολες και πολλές φορές να πέφτουν σε... «τοίχο». 

Βάφτιση / Pexels 

Ο «σασμός» επετεύχθη με δύο τρόπους... με όρκο τιμής που δόθηκε μπροστά στην εικόνα του Αγίου Γεωργίου στην Μονή Δισκουρίου αλλά και με δύο βαφτίσεις που νονοί των παιδιών ήταν λίγο καιρό πριν θανάσιμοι εχθροί. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top