Με ποινή φυλάκισης 2 ετών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ τιμώρησε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έναν 55χρονο, ο οποίος έριξε με αεροβόλο όπλο σε αδέσποτο σκυλί και το τραυμάτισε.
Κρήτη: Κρέμασαν από τον λαιμό σκυλάκι που πήγε να παίξει μαζί τους
Το άτυχο ζώο επέζησε από την βολή, αλλά βρέθηκε τελικά δύο μέρες αργότερα νεκρό, δηλητηριασμένο από φόλα.
Η υπόθεση εκτυλίχθηκε τον Οκτώβριο του 2019, σε αγροτική περιοχή δυτικά της Θεσσαλονίκης, ενώ ο 55χρονος κατέστη κατηγορούμενος μετά από ανώνυμη καταγγελία που στηρίχθηκε στη μαρτυρία ενός παιδιού το οποίο έπαιζε στην γειτονιά και φέρεται να είδε το σκυλί να βγαίνει τραυματισμένο από το σπίτι του κατηγορούμενου.
Ο κατηγορούμενος δεν παρέστη στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο μέσω της οποίας αρνήθηκε την εις βάρος του αποδιδόμενη πράξη. Η ποινή που του επιβλήθηκε ανεστάλη για 3 χρόνια.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.