Κηφισιά: Αποκλειστικά στο STAR η συνοδός του σχολικού λεωφορείου

Τι λέει ο πατέρας του 5χρονου που ήταν έξι ώρες ξεχασμένος στο σχολικό

Νέο περιστατικό εγκληματικής ανευθυνότητας με μεταφορά μαθητών είχαμε στην Κηφισιά. «Ξέχασαν» 6 ολόκληρες ώρες μέσα σε σχολικό λεωφορείο αγοράκι, μόλις 4,5 ετών. Από καθαρή τύχη δεν συνέβησε κάτι χειρότερο.

«Το κατακρίνω δεν το συζητώ, κανένας δεν θα ήθελε να ξεχαστεί κανένα παιδάκι, όσο χρονών και να είναι», λέει στο STAR μητέρα μαθητή νηπιαγωγείου. 

Κηφισιά: Σώθηκε λόγω ψυχραιμίας ο 5χρονος - Διάβαζε βιβλίο και περίμενε

Ο Βασιλάκης, μόλις τεσσεράμιση ετών, όπως κάθε πρωί, μπήκε στο σχολικό του λεωφορείο, ωστόσο αυτή τη φορά δεν κατέβηκε στο νηπιαγωγείο του. Το παιδί φαίνεται το πήρε ο ύπνος και η συνοδός του λεωφορείου, ετών 70, τον ξέχασε στο κάθισμα του. Η ηλικιωμένη συνοδός μίλησε αποκλειστικά στη Γεωργία Χάρδα. 

Κηφισιά: Τι ισχυρίζεται η συνοδός του σχολικού λεωφορείου 

«Αυτό είχε μανία να κάθεται στο τελευταίο κάθισμα. Το έβαζα δίπλα μου, γιατί το έβλεπα ότι το έπαιρνε ο ύπνος. Δεν ήθελε και λέω: "Άστο τώρα μην το πικράνω συνέχεια." Και πήγε εκεί και ξάπλωσε στη θέση και δε φαινόταν. Κατέβηκαν ορισμένα, υπολόγισα ότι είχε κατέβει κι αυτό», λέει η 70χρονη αποκλειστικά στο STAR. 

Η συνοδός του σχολικού μιλά στο STAR

Ούτε όμως ο οδηγός κατάλαβε πως το παιδάκι είχε μείνει μέσα στο λεωφορείο. Συνέχισε την πορεία του και πάρκαρε το λεωφορείο σε αφύλακτο και υπαίθριο παρκίνγκ στην Κάτω Κηφισιά. Στη συνέχεια έφυγε και άφησε μόνο του και απροστάτευτο τον Βασιλάκη μέσα στο λεωφορείο. 

Κάποια στιγμή, σύμφωνα με μαρτυρία οικογενειακού φίλου, το παιδάκι κατέβηκε από το λεωφορείο, βγήκε στον δρόμο και βλέποντας το περιβάλλον που δεν ήταν οικείο σ' αυτό, την οδό Αχαρνών με τη μεγάλη κίνηση, τρομοκρατημένο επέστρεψε μέσα στο λεωφορείο.

Κηφισιά: Ξέχασαν 5χρονο σε σχολικό λεωφορείο για έξι ώρες!

«Εκείνο δέθηκε με τη ζώνη ξανά, δεν ήταν δεμένο από την αρχή και διάβαζε μέχρι να το βρουν. Δόξα τω Θεώ δεν είχαμε μια πολύ ζεστή ημέρα, το παιδί με κλειστό αυτοκίνητο να σκάσει, η πόρτα ήταν ανοιχτή, με αποτέλεσμα κάποιος να ανοίξει κάτι να το απαγάγουν το παιδί. Θα μπορούσαν να 'χα γίνει πάρα πολλά», παραδέχεται ο κ. Γιώργος Κουντουμάδης, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων του Νηπιαγωγείου.

Κηφισιά 5χρονος σε σχολικό

Κηφισιά: Στο STAR ο πατέρας του παιδιού που ξέχασαν μέσα στο σχολικό 

Η αστυνομία αναζητούσε έως χθες το βράδυ, όταν έληξε το αυτόφωρο, τον οδηγό και τη συνοδό του σχολικού λεωφορείου, οι οποίοι κατηγορούνται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Ο πατέρας του παιδιού έχει ήδη κινηθεί νομικά και δήλωσε στο STAR: 

«Πίσω από αυτή τη θλιβερή ιστορία, που διατάραξε την οικογενειακή μας γαλήνη και ηρεμία και έβαλε σε κίνδυνο τη σωματική και ψυχική ακεραιότητα του παιδιού μας, συγκινητική για εμάς ήταν η ψυχραιμία που το παιδί επέδειξε, όταν ξύπνησε και βρέθηκε μόνος του στο λεωφορείο και, παρά το σοκ, τα κλάματα και την ταραχή του, σκέφτηκε και πήρε τις σωστές αποφάσεις για την ασφάλειά του. Κατά τα άλλα, θεωρώ πως οφείλουν όλοι οι αρμόδιοι να δώσουν περισσότερη έμφαση στο ποιοί χειρίζονται και επιβλέπουν την ασφάλεια για τη μεταφορά των παιδιών μας στα σχολεία καθημερινά». 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε εντολή για άμεση διερεύνηση τυχόν ευθυνών, προκειμένου να κινηθούν όλες οι διαδικασίες για την καταγγελία της σύμβασης με τον ανάδοχο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top