Άγ. Ανάργυροι: «Κόλαφος» το πόρισμα της ΕΔΕ για τις ευθύνες των αστυνομικών

Τα λάθη που οδήγησαν στη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα

Δείτε το ρεπορτάζ της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα»

«Κόλαφος» είναι το πόρισμα της ΕΔΕ για τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων το βράδυ που δολοφονήθηκε η Κυριακή Γρίβα.

Άγιοι Ανάργυροι: «Θα κοροϊδέψουν εμένα που η κόρη μου σαπίζει στον τάφο;»

Σε αυτό επιρρίπτονται ευθύνες στον ειδικό σκοπό που βρισκόταν στο φυλάκιο το μοιραίο βράδυ, που ο πρώην σύντροφος της 28χρονης της επιτέθηκε και τη σκότωσε έξω από το τμήμα, αλλά και στην επόπτρια αξιωματικό, στην αξιωματικό υπηρεσίας, στην οποία απευθύνθηκε η Κυριακή ζητώντας περιπολικό, αλλά και τον τηλεφωνητή της Άμεσης Δράσης, που όταν η Κυριακή ζήτησε περιπολικό για να την πάει με ασφάλεια στο σπίτι της εκείνος απαντήσε ότι «δεν είναι ταξί».

Άγιοι Ανάργυροι: Συγκλονίζει ο πατέρας της Κυριακής στο Star  

Όσον αφορά τον σκοπό, από την ΕΔΕ προκύπτει ότι δεν έκανε κάποια ενέργεια για να αποτρέψει την επίθεση που έγινε ενάμιση μέτρο από το φυλάκιο. Με τον συγκεκριμένο άνθρωπο η Κυριακή φέρεται να είχε επικοινωνία κατά την άφιξή της στο αστυνομικό τμήμα.

Άγιοι Ανάργυροι: Κόλαφος το πόρισμα της ΕΔΕ για τις ευθύνες των αστυνομικών

Για την αξιωματικό - επόπτρια στην ΕΔΕ τονίζεται ότι δε μερίμνησε για να διατεθεί στην άτυχη κοπέλα το περιπολικό του τμήματος και δεν ενημέρωσε τον διοικητή της υπηρεσίας της. Ακόμα, φέρεται να μην έδωσε τις σωστές οδηγίες στην 22χρονη αξιωματικό υπηρεσίας και δε ζήτησε από το 100 περιπολικό. 

Στην ΕΔΕ αναφέρονται οι ευθύνες και της αξιωματικού υπηρεσίας, η οποία φέρεται να μην αξιολόγησε τους λόγους προσέλευσης της Κυριακής στο Α.Τ., δεν ενημέρωσε το 100 για να βρεθεί περιπολικό και το μοναδικό πράγμα που ρώτησε την Κυριακή ήταν εάν επιθυμεί να κάνει μήνυση στον πρώην σύντροφό της, παρόλο που έπρεπε να πράξει αυτεπάγγελτα.

Τέλος, η ΕΔΕ αφορά και τον τηλεφωνητή της Άμεσης Δράσης. Σύμφωνα με το πόρισμα, δε ζήτησε τα στοιχεία και τα χαρακτηριστικά του πρώην συντρόφου της Κυριακής για να προβεί στον εντοπισμό του, ενώ είπε ότι «το περιπολικό δεν είναι ταξί», όταν η 28χρονη αιτήθηκε αστυνομική συνοδεία.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top