Προ των πυλών έφεση για την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου

Τι αναμένεται να πράξει ο εισαγγελέας εφετών Λαμίας

Ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, με το οποίο αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος έχει καταδικασθεί για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής σε 13 έτη κάθειρξης και 6 μήνες.

Αποφυλακίζεται υπό όρους ο Νίκος Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας Λαμίας, στην έφεση του αναμένεται ότι θα αναφέρει ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί τις ουσιαστικές προϋποθέσεις για αποφυλάκιση, καθώς δεν έχει επιδείξει μεταμέλεια και ηθική βελτίωση για τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε, καθώς σε εκτεταμένη αρθρογραφία μέσω διαδικτύου εμφανίζεται αμετανόητος και δηλώνει ότι βρίσκεται έγκλειστος στο πλαίσιο πολιτικής δίωξης και σκευωρίας.

Μέχρι τη νέα κρίση ο επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης, θα είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους:

  • Απαγόρευση εξόδου από την Αττική,
  • εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα μια φορά το μήνα και
  • απαγόρευση συναναστροφής με τους υπόλοιπους χρυσαυγίτες

 Νίκος Μιχαλολιάκος

Από το 7μελές «διευθυντήριο» της εγκληματικής οργάνωσης παραμένουν στη φυλακή ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος έχει καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης αλλά δεν έχει συζητηθεί ακόμα, ο Γιάννης Λαγός, ο Χρήστος Παπάς και ο Ηλίας Παναγιώταρος. 

Χρυσή Αυγή

Οικογένεια Φύσσα για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Μέγιστη προσβολή των θυμάτων

Η αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην αντιπολίτευση, ενώ η οικογένεια Φύσσα έκανε λόγο για μέγιστη προσβολή των θυμάτων και των οικογενειών τους.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top