Αποφυλακίζεται υπό όρους ο Νίκος Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής

Διαφώνησε ο Εισαγγελέας

Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους ο Νίκος Μιχαλολιάκος που καταδικάστηκε πριν τέσσερα χρόνια για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής. Η κάθειρξη που του είχε επιβληθεί ήταν 13 χρόνια και 6 μήνες. 

Ειδικότερα, με βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος πρόκειται να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. 

Κλεισμένος στο σπίτι του ο Νίκος Μιχαλολιάκος- «Δε θέλω να με ενοχλείτε»

Το Δικαστικό Συμβούλιο με το υπ.αρ 121/2024 αποφυλακίζει τον Νίκο Μιχαλολιάκο επιβάλλοντας του περιοριστικούς όρους, μεταξύ άλλων:

  • απαγόρευση εξόδου,
  • παραμονή σε συγκεκριμένο μέρος,
  • απαγόρευση συνάντησης με συγκατηγορούμενους του και άλλους.

Νίκος Μιχαλολιάκος: Πώς θα βρεθεί εκτός φυλακής 

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα βρεθεί εκτός φυλακής χάρη σε διατάξεις νόμων που ίσχυαν το 2018, οπότε και διαπράχθηκαν τα αδικήματα της Χρυσής Αυγής και δεν άλλαξαν το 2019. Να σημειωθεί πως ο Εισαγγελέας διαφώνησε με την απόφαση. Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκε λέγοντας: «υπάρχουν ουσιαστικές προϋποθέσεις για τις οποίες ο άλλοτε αρχηγός του ναζιστικού μορφώματος δεν πρέπει να αποφυλακιστεί».

Βίντεο ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ από το άγριο ξύλο χρυσαυγιτών και αντιεξουσιαστών στον Πειραιά

Ο εισαγγελέας που εξέτασε την αίτηση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής είχε την γνώμη πως ο Μιχαλολιάκος δεν πρέπει να βγει από την φυλακή , αποδεχόμενος ότι τυπικά πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου για να αποφυλακιστεί. Ωστόσο ο εισαγγελικός λειτουργός τόνιζε στην εισήγηση του προς το δικαστικό συμβούλιο, ότι ο κρατούμενος δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποφυλακιστεί καθώς δεν συντρέχουν στο πρόσωπο του οι ουσιαστικές προϋποθέσεις του νόμου.

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απόλυτη στην απόρριψη της αίτησης Μιχαλολιάκου , θεωρώντας πως ο κρατούμενος δεν έχει επιδείξει συμπεριφορές που δηλώνουν μεταμέλεια για όσα του αποδίδονται και ότι επίσης δεν δηλώνει τίποτε πως έχει υπάρξει ηθική βελτίωση του αιτούντος. Εμφανίζει μάλιστα ο εισαγγελέας σωρεία αρθρογραφίας του Μιχαλολιάκου που ενισχύει , όπως αναφέρει ο εισαγγελικός λειτουργός, την άποψη του, καθώς ο έγκλειστος εμφανίζεται αμετανόητος και δηλώνει ότι βρίσκεται έγκλειστος στο πλαίσιο πολιτικής δίωξης και σκευωρίας.

Οι δικαστές ωστόσο έκριναν πως οι όποιες αμφιβολίες συντρέχουν στο πρόσωπο του καταδικασμένου, θα πρέπει να λειτουργούν υπέρ του. Επιπλέον αξιολόγησαν την διαγωγή του θετικά και δεν δέχθηκαν ότι η αρθρογραφία του, δηλώνει ένδειξη τέλεσης νέων πράξεων αν αποφυλακιστεί.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top