Γιατί είναι «μαύρος» ο ουρανός της Μεγάλης Παρασκευής - Τι λέει ο Κολυδάς

Ποια είναι η εξήγηση που δίνει

Ο Θοδωρής Κολυδάς προέβη, μέσω των social media, σε μία εξήγηση για τον καιρό της Μεγάλης Παρασκεύης που είναι σχεδόν πάντα μουντός. 

Ο Διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ χρησιμοποίησε για την εξήγησή του τόσο επιστημονικά δεδομένα, όσο και μία έρευνα του International Geology Review.

Καιρός: Με βροχές θα γιορτάσουμε το Πάσχα – Πότε επιστρέφει η σκόνη

Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά για τον καιρό της Μεγάλης Παρασκευής

«ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ 'ΜΑΥΡΟ ΟΥΡΑΝΟ ' ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ;

Οι μέχρι στιγμής σχετικές μελέτες έδωσαν την ίδια διάσταση και «ανακάλυψαν » ξανά αυτό που ο λαός γνώριζε από παλιά. Ότι δηλαδή μετά την Πανσέληνο πριν το Πάσχα, ο καιρός είναι αρκετά άστατος.

Σε σχέση με την Μεγάλη Εβδομάδα η οποία «πέφτει» αμέσως μετά την Εαρινή Πανσέληνο, το συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα είναι ότι με βάση και τα επιστημονικά δεδομένα- έστω και στατιστικά -συγκεντρώνονται λίγο υψηλότερες πιθανότητες από το τυχαίο , ότι ο καιρός θα κυλά την Μεγάλη Παρασκευή με μουντό και κλειστό καιρό.

Το σκηνικό του καιρού για Μ. Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα - Πού θα βρέξει

Πάντα έτσι θα γίνεται κάθε χρονιά , καθώς μετά από αυτήν τη ''Μαύρη Μέρα" και την Σταύρωση θα ακολουθεί η Ανάσταση. Ο ουρανός θα ανοίγει και θα έρχεται εκείνη η Λαμπρή Ημέρα για να γεννηθεί η ελπίδα μας για ένα καλύτερο αύριο. Για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από την αδιαφορία και να εκδηλώσουμε το ενδιαφέρον μας για τους συνανθρώπους μας. Να στραφούμε προς το μεγαλείο της άδολης και της αληθινής Αγάπης».

Ο καιρός αύριο, Μεγάλη Παρασκευύ, σύμφωνα με την ΕΜΥ

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρη βελτίωση προβλέπεται από το απόγευμα και από τα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, στα βόρεια 3 με 5 μποφόρ, στα κεντρικά έως 6 και στα νότια έως 7 μποφόρ.

Άστατος ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα - Πού θα βρέχει το Πάσχα

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 21 με 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 25 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top