Ξέσπασαν συγγενείς των θυμάτων μετά την απόφαση για το Μάτι - Δείτε βίντεο

«Ρεσιτάλ συγκάλυψης»

Πάρθηκε σήμερα η δικαστική απόφαση για φονική πυρκαγιά στο Μάτι που πριν από έξι χρόνια άφησε στο πέρασμά της 104 νεκρούς και προκάλεσε τεράστιες φυσικές καταστροφές. 

Ειδικότερα, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών αποφάσισε την ενοχή έξι κατηγορουμένων από τους 21 συνολικά, κάτι που προκάλεσε την οργή των συγγενών των θυμάτων εντός κι εκτός αίθουσας. Να σημειωθεί πως για τους 6 καταδικασθέντες οι ποινές φυλάκισης κυμαίνονται από 3 έως 111 έτη, που ωστόσο μετατράπηκαν σε εξαγοράσιμες, προς 10 ευρώ ημερησίως.

Ελεύθεροι οι καταδικασθέντες για το Μάτι - «Ξεφτίλες», φώναζαν οι συγγενείς

Δίκη Μάτι: Βίντεο ντοκουμέντο από τα επεισόδια μέσα στην αίθουσα

Η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» εξασφάλισε βίντεο ντοκουμέντο μέσα από τη δικαστική αίθουσα αμέσως μετά το άκουσμα της απόφασης. Η οργή των συγγενών των θυμάτων που βρίσκονταν εκεί ήταν μεγάλη, καθώς έξι χρόνια μετά δεν πήραν τη δικαίωση που περίμεναν. 

Μάλιστα, ένας άνδρας πέταξε μια καρέκλα προς τον κ. Ματθαιόπουλο από την αγανάκτισή του. 

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι για το Μάτι - «Ντροπή σας», φώναζαν οι συγγενείς

Όσοι βρέθηκαν στο δικαστήριο έκαναν λόγο για ποινές «χάδι». 

Δίκη Μάτι: «Εγώ πέταξα την καρέκλα»

Μάλιστα, ο άνδρας που πέταξε την καρέκλα μέσα στο δικαστήριο έκανε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook για να πει:

«Πέταξα καρέκλα στον Ματθαιόπουλο και βρίσκομαι στο αστυνομικό τμήμα. Αναλαμβάνω την ευθύνη της πράξης μου και είμαι ο μόνος σε αυτήν την αίθουσα που αναλαμβάνει ευθύνη», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.

Δίκη Μάτι: «Εξοργιστικά όσα ακούστηκαν στην αίθουσα»

Βγαίνοντας από το δικαστήριο, άνθρωποι που θρηνούν τους οικείους τους μετά τη φονική πυρκαγιά μίλησε στις κάμερες και έκαναν λόγο για «ρεσιτάλ συγκάλυψης».

Δίκη Μάτι: Ενοχή 9 και απαλλαγή 12 κατηγορούμενων ζήτησε ο εισαγγελέας

«Έχει γίνει πρωτάθλημα συγκάλυψης. Το πώς φτάσαμε σε πλημμέλημα, το τι έχει αποκρυπτεί από τη δικογραφία, το πώε επιλέχθηκε η έδρα, το πόσα πράγματα δεν ακούστηκαν μέσα στην αίθουσα είναι από μόνα τους εξοργιστικά». 

«Δεν είναι δικαιοσύνη αυτή», είπαν άλλοι συγγενείς. «Καταραμένοι, δεν έχετε τσίπα! Ούτε ένα συγγνώμη»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top