Άγιοι Ανάργυροι: Τι υποστήριξαν στις γραπτές εξηγήσεις τους οι αστυνομικοί

Αντίστροφη μέτρηση για την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη στον δράστη 

Δολοφονία Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους: Τι υποστήριξαν στις γραπτές εξηγήσεις τους οι αστυνομικοί- Δείτε το ρεπορτάζ της Τασούλας Παπανικολάου στο Star

Οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί στην υπόθεση της δολοφονίας της Κυριακής έξω από το τμήμα των Αγίων Αναργύρων ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον. Στις έγγραφες εξηγήσεις τους που παρέδωσαν ως ύποπτοι στην έρευνα που είναι σε εξέλιξη, δεν έδωσαν πειστικές απαντήσεις για τη διαχείριση της καταγγελίας της άτυχης κοπέλας, το μοιραίο βράδυ. «Είναι όλοι συνυπεύθυνοι», δηλώνει η οικογένεια της Κυριακής.

Άγιοι Ανάργυροι: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο - Η συνομιλία αστυνομικών

Στις γραπτές της εξηγήσεις, η 22χρονη αξιωματικός υπηρεσίας αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες ότι έχει μικρή εμπειρία λόγω ηλικίας και τονίζει ότι στο τμήμα βρισκόταν η επόπτρια, η οποία έχει εμπειρία 40 ετών.

Ο φρουρός «καρφώνει» τους συναδέλφους του. Αναφέρει ότι δεν τον ειδοποίησαν ότι η κοπέλα κινδυνεύει και ότι δε γνώριζε το περιεχόμενο της καταγγελίας της Κυριακής. Δε δίνει όμως, πειστικές απαντήσεις στο ερώτημα γιατί δεν παρακολουθούσε τον χώρο έξω από το αστυνομικό τμήμα, ενώ η Κυριακή μαχαιρώθηκε πέντε φορές, ένα μόλις μέτρο από τη σκοπιά.

Οι ισχυρισμοί τους προκάλεσαν την αντίδραση του πατέρα της Κυριακής.

Άγιοι Ανάργυροι: «Μέσα σε πέντε λεπτά ξεφορτώθηκαν τη θυγατέρα μου»

«Είναι όλοι τους συνυπεύθυνοι, διότι όλοι τους παρενέβησαν το καθήκον τους. Έχουν παραβιάσει τον νόμο. Ήταν κυριολεκτικά θεατές στη δολοφονία της Κυριακής. Κανείς δεν προστρέχει να βοηθήσει αυτό το κορίτσι, τη στιγμή που δέχεται τη δολοφονική επίθεση», λέει στο Star  η δικηγόρος του πατέρα της Κυριακής, Ελένη Μαζαράκη.

Το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης  θα παραδοθεί και στην Εισαγγελία της Αθήνας που θα αποφασίσει για την άσκηση ή όχι ποινικής δίωξης στους 6 αστυνομικούς που ελέγχονται. 

Αντίστροφη μέτρηση για την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη στον δράστη 

Σήμερα, οι δύο τεχνικοί σύμβουλοι της οικογένειας της Κυριακής και ο διορισμένος ψυχίατρος έφθασαν μέχρι το ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού, προκειμένου να εξετάσουν τον δολοφόνο της Κυριακής.

Η συνεδρία αναβλήθηκε για διαδικαστικούς λόγους και θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες. Στα χέρια τους έχουν τον ιατρικό του φάκελο, αλλά και το εξιτήριο που πήρε από το Δαφνί μετά τη δολοφονία.

Η στιγμή της μεταφοράς του κατηγορούμενου για τη δολοφονία της Κυριακής

Όπως αποκαλύπτει το Star, ρ η διάγνωση των γιατρών δεν ανέφερε ψυχιατρικό πρόβλημα αλλά «εκούσιo αυτοτραυματισμό με οξύαιχμο αντικείμενο -Ιστορικό με τοξικές ουσίες».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top