Εδώ κρατείται ο δολοφόνος της Κυριακής - Δεν τον έχει επισκεπτεί κανείς

Αποκάλυψη Star: Μόνο 7 λεπτά έμεινε στο Α.Τ. η 28χρονη

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Σε ειδικό κελί αυτοπροστασίας κρατείται στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλλού ο δολοφόνος της Κυριακής, ο οποίος επιτηρείται από υπαλλήλους και κάμερα 24 ώρες το 24ωρο. Τις επόμενες ημέρες θα εξεταστεί από τους τρεις ψυχιάτρους που έχουν την εντολή από την ανακρίτρια, προκειμένου να διαπιστώσουν αν είναι υπαρκτά τα σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα που ο ίδιος επικαλείται.

Άγιοι Ανάργυροι: «Το νινάκι μου περιμένει δικαίωση»

To κελί όπου κρατείται ο 39χρονος δράστης είναι ένας χώρος όπου οι τοίχοι του είναι επενδυμένοι με καουτσούκ. Υπάρχει ένα παράθυρο με κάγκελα που βλέπει στον εξωτερικό χώρο, ενώ παράθυρο υπάρχει και στην πόρτα του κελιού που είναι επίσης επενδυμένη με καουτσούκ.

Η στιγμή της μεταφοράς του κατηγορούμενου για τη δολοφονία της Κυριακής

Στον χώρο ο κρατούμενος βρίσκεται μόνος του και επιτηρείται συνεχώς μέρα νύχτα, τόσο με κάμερα,  όσο και από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Συναντά μόνο το προσωπικό του Ψυχιατρείου, καθώς οι δικοί του άνθρωποι ουσιαστικά του έχουν γυρίσει την πλάτη και δεν έχει δεχθεί ούτε επισκεπτήριο. 

Το κελί που είναι κλεισμένος ο δολοφόνος της Κυριακής

Ο 39χρονος επιτηρείται πολύ αυστηρά στον θάλαμο αυτοπροστασίας, κάθε 15 λεπτά από σωφρονιστικό υπάλληλο. 

Άγιοι Ανάργυροι: Τρεις ψυχίατροι θα εξετάσουν τον 39χρονο

Τις επόμενες ημέρες τρεις ψυχίατροι, ο διορισμένος πραγματογνώμονας από την 25η ανακρίτρια και οι δύο τεχνικοί σύμβουλοι που έχουν διορίσει η μητέρα και ο πατέρας της Κυριακής θα μεταβούν στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού, προκειμένου να εξετάσουν τον κρατούμενο.

Η οικογένεια της Κυριακής επιμένει ότι δεν είναι ψυχικά ασθενής και ήξερε τι έκανε.

Την ίδια ώρα, η δικηγόρος της μητέρας της Κυριακής κατέθεσε αίτημα στην ανακρίτρια, προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη και στους αστυνομικόυς για ανθρωποκτονία δια παραλείψεως. Ζητά, επιπλέον, να εξεταστούν τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας, καθώς έχει καταγραφεί μόνο η 5η και τελευταία μαχαιριά στην άτυχη κοπέλα.

Τις επόμενες ημέρες  αναμένεται να ανακοινωθεί το πόρισμα της πειθαρχικής έρευνας που διεξάγεται για τις ευθύνες των αστυνομικών το μοιραίο βράδυ. 

Αποκάλυψη Star: Η Κυριακή έμεινε μόλις 7 λεπτά στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων

Αποκαλυπτική είναι η ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού από τον τόπο της δολοφονίας της Κυριακής. Με βάση τα φωτογραφικά ντοκουμέντα, το μοιραίο βράδυ, η άτυχη κοπέλα αν και πήγε στο αστυνομικό τμήμα για να ζητήσει βοήθεια επειδή κινδύνευε, οι αστυνομικοί ασχολήθηκαν μόνο επτά λεπτά. 

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες ντοκουμέντο που εξασφάλισε για το Star η Τασούλα Παπανικολάου, η άτυχη κοπέλα έφτασε στην είσοδο του τμήματος μαζί με τον φίλο της στις (22:16:19) (το ρολόι της κάμερας δείχνει μία ώρα πίσω γιατί δεν έχει συγχρονιστεί με την πραγματική ώρα, (21:16:19). 

Η Κυριακή βγήκε και μιλούσε στο τηλέφωνο με την Άμεση Δράση στις 22:22:55. Η χρονική διαφορά μεταξύ των δύο φωτογραφιών είναι περίπου επτά λεπτά. 

Δείτε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Μέσα σε αυτά τα επτά λεπτά ειπώθηκαν ελάχιστα. Οι αστυνομικοί δε ζήτησαν λεπτομέρειες για την καταγγελεία της, δεν την ρώτησαν το όνομά της, ούτε καν το όνομα του άντρα για τον οποίο τους έλεγε ότι την απειλεί. Δεν πρόλαβε να βγάλει από την τσάντα το ιδιόχειρο σημείωμα του δράστη με τις απειλές, αλλά ούτε και τις φωτογραφίες του για να τους δείξει τον άνθρωπο που την απειλούσε. 

Της ζήτησαν μόνο να κάνει μήνυση, ενώ από τον νόμο προβλεπόταν ότι έπρεπε επί τόπου να ανοίξουν δικογραφία. Άλλωστε και η μία από τις δύο αστυνομικούς έχει παραδεχθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η συζήτηση με την Κυριακή κράτησε μόλις πέντε λεπτά. 

Οι αστυνομικοί αντιμετώπισαν την καταγγελία της κοπέλας «στο πόδι». Δεν έδωσαν σημασία στην αγωνία και στον φόβο της. Δεν αξιολόγησαν τον κίνδυνο που αντιμετώπιζε, με αποτέλεσμα να δολοφονηθεί δίπλα στη σκοπιά του φρουρού του τμήματος.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top