«Η κόρη μας μεγαλώνει με νοητική και σωματική αναπηρία από ιατρική αμέλεια»

Οι γονείς της Κωνσταντίνας αποζημιώθηκαν 17 χρόνια μετά

Ο Τατιανός και η Σεβαστή είναι οι γονείς της 22χρονης σήμερα Κωνσταντίνας, που εξαιτίας ιατρικής παράλειψης στο μαιευτήριο, βιώνουν έναν παρατεταμένο Γολγοθά. Το κορίτσι μεγαλώνει, όπως λένε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» με νοητική και σωματική αναπηρία. 

 

Πέθανε η Μαρία που είχε επιβιώσει από τον καταστροφικό σεισμό της Καλαμάτας

Το ιατρικό λάθος έγινε το 2001, όταν το παιδί τους γεννήθηκε σε κλινική της Θεσσαλονίκης και δεν έγινε διάγνωση της ασθένειας από την οποία έπασχε. Παρά το γεγονός ότι υποβλήθηκε σε όλες τις εξετάσεις που πρέπει να υποβληθούν τα νεογέννητα για ανίχνευση μεταβολικών νοσημάτων με λήψη αίματος από τη φτέρνα, το δείγμα άργησε να σταλεί για έλεγχο από την κλινική στο Ινστιτούτο Υγείας. Αντί να σταλεί εντός 48 ωρών, εστάλη μετά από 22 ολόκληρες ημέρες με αποτέλεσμα να αλλοιωθεί και να δείξει ότι το παιδί δεν πάσχει από κάποια ασθένεια. 

Μετά από 17 χρόνια δικαστικών αγώνων, η οικογένεια δικαιώθηκε πριν λίγες ημέρες με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης που προβλέπει αποζημίωση - μαμούθ, ύψους 520.000 ευρώ στους γονείς και ανοίγει τον δρόμο σε αμέτρητες παρόμοιες υποθέσεις που λιμνάζουν εν αναμονή της δικαιοσύνης. 

«Όλα ξεκίνησαν όταν κατάλαβε ότι είχα σχέση και με τη μάνα της»

«Η Κωνσταντίνα περπάτησε 2,5 χρονών»

«Υπήρχαν προβλήματα κινητικά περισσότερο γιατί ακόμη δεν περπατούσε, άργησε πολύνα περπατήσει», λέει ο πατέρας της. «Με κόπο και με μεγάλη βοήθεια από τον φυσικοθεραπευτή, κατάφερε να περπατήσει στα 2.5 της χρόνια. Στη συνέχεια πήγαμε σε ένα ειδικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη, όπου και η Κωνσταντίνα διαγνώστηκε με αυτισμό»

«Εκεί που κόντεψα να καταρρεύσω ήταν όταν μάθαμε για τη φαινυλκετονουρία, που ήταν 4,5 ετών η Κωνσταντίνα», προσθέτει η μητέρα της. «Γίνανε πολύ σημαντικές παραλείψεις από τη γέννησή της ακόμα. Η Κωνσταντίνα γεννήθηκε με το μεταβολικό νόσημα, κάτι το οποίο δε γνωρίζαμε γιατί το δείγμα έφυγε καθυστερημένα».

«Ο γιος μου πέθανε από ιατρική αμέλεια»: Ξεσπά ο πατέρας του 27χρονου Νίκου

«Δώσαμε υπόσχεση στον εαυτό μας και στην Κωνσταντίνα ότι θα το πάμε μέχρι τέλους, μέχρι τη δικαίωση», λένε οι γονείς του κοριτσιού για τον αγώνα που έδωσαν όλα αυτά τα χρόνια. 

 

Δείτε την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top