Preppers: Οι Έλληνες που προετοιμάζονται για το τέλος του κόσμου

Έχουν φτιάξει καταφύγια και είναι έτοιμοι για μια πυρηνική καταστροφή

Για κάθε πιθανή καταστροφή ή δύσκολη συνθήκη με τις οποίες μπορεί να έρθει αντιμέτωπη η ανθρωπότητα προετοιμάζεται μια ομάδα Ελλήνων που αυτοαποκαλούνται preppers.

Όπως ανέφεραν στην εκπομπή Αυτοψία, αν και τους αποκαλούν «ψεκασμένους» οι ίδιοι απλά προετοιμάζονται για παν ενδεχόμενο, αναλογιζόμενοι τους κινδύνους που ελοχεύουν, όπως ακραία καιρικά φαινόμενα, πυρηνική καταστροφή, πόλεμος κ.α.

«Ο prepper είναι οποιοσδήποτε άνθρωπος προετοιμάζεται να ζήσει μια κατάσταση που ξεφεύγει από την κανονική. Prepper είναι ο στρατός, προετοιμάζεται συνέχεια. Prepper είναι ο αθλητής, προετοιμάζεται συνέχεια με την ευρεία έννοια του όρου», ξεκαθάρισε ένας από αυτούς στην εκπομπή.

Αναφερόμενοι στις καταστροφές για τις οποίες ετοιμάζονται υποστηρίζουν το ακραίο σενάριο είναι η «τέλεια καταιγίδα», η πυρηνική καταστροφή ή το Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος.

Έλληνας prepper

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε αυτό το επικίνδυνο κομβικό σημείο που μπορεί να αντιμετωπίσει την τέλεια καταιγίδα, να έχεις ταυτόχρονα πυρκαγιές, σεισμούς, κοινωνικές αναταραχές και εισβολή από το εξωτερικό», εξήγησε ένας από αυτούς. 

«Το πιο ακραίο σενάριο είναι η περίπτωση πολέμου. Το απευκταίο. Τα πράγματα είναι δύσκολα, βρισκόμαστε ήδη στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, λίγοι δεν το γνωρίζουν. Είμαι έτοιμος για μια πυρηνική καταστροφή, έχω ετοιμάσει όλο το σπίτι για αυτή τη δουλειά, ιδίως το υπόγειο», αποκάλυψε ο prepper από την Κρήτη.

Ο prepper που έχει προετοιμαστεί για μια πυρηνική καταστροφή

Έλληνας prepper που διαμένει στην Κρήτη έχει μετατρέψει το υπόγειο του σπιτιού του σε καταφύγιο, μέσα στο οποίο μπορεί να επιβιώσει για δύο χρόνια.

«Είμαι έτοιμος για μια καταστροφή εδώ και αρκετά χρόνια, πάνω από 30 χρόνια. Αυτό το σπίτι είναι 30 χρόνια αυτόνομο ενεργειακά, που είναι βασικός παράγοντας για να αντιμετωπίσεις μια καταστροφή. 

Το πυρηνικό καταφύγιό του που υποστηρίζεται ενεργειακά από φωτοβολταΐκα διαθέτει τρόφιμα, προμήθειες, φάρμακα και το πιο σημαντικό, έναν μετρητή Γκάιγκερ για την ακτινοβολία. Ακόμα, έχει μια δεξαμενή με νερό για δύο χρόνια.

«Έχουμε δοκιμάσει όλες τις σκυλοτροφές», λέει prepper

Ένας prepper πρέπει να είναι προετοιμασμένος για τα πάντα και να μπορεί να προσαρμόζεται σε κάθε συνθήκη.

Ένας από αυτούς που διαμένει στη Φθιώτιδα υποστήριξε ότι έχει δοκιμάσει όλες τις σκυλουτροφές, ώστε να ξέρει ποια είναι η καλύτερη.

«Έχουμε δοκιμάσει όλες τις σκυλοτροφές για να δούμε ποια είναι η καλύτερη», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top