Αλεξανδρούπολη: Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη ζητά η οικογένεια της 17χρονης

Τι λέει ο καθηγητής που κατηγορείται αποκλειστικά στο STAR

Αναβλήθηκε για την επόμενη Παρασκευή η δίκη του καθηγητή βιολογίας Γυμνασίου της Αλεξανδρούπολης, ο οποίος κατηγορείται για απειλή και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μαθήτριάς του. «Απαιτώ ένα συγγνώμη για τις ψευδείς κατηγορίες σε βάρος μου», λέει μιλώντας, αποκλειστικά στο STAR και τη δημοσιογράφο, Βαλεντίνα Καραγεωργίου.

Ο καθηγητής της Αλεξανδρούπολης στο STAR

«Είναι πολύ γελοίο ότι μπορεί οποιοσδήποτε να κατηγορήσει κάποιον και να πάρει το 100 και τώρα αυτή τη στιγμή μπορουν να με συλλάβουν με οποιαδηποτε κατηγορία...», λέει χαρακτηριστικά ο άνδρας. 

Αλεξανδρούπολη: Από τις 27 Μαρτίου είχε διαταχθεί ΕΔΕ για τον καθηγητή

Ο καθηγητής βιολογίας με την... εκκεντρική συμπεριφορά εμφανίστηκε ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αλεξανδρούπολης, κατηγορούμενος για διατάραξη λειτουργίας του σχολείου, απειλή και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας μαθήτριάς του. Οι απαντήσεις του στην κάμερα του STAR, αντί να ξεδιαλύνουν την υπόθεση, τη θόλωσαν ακόμα πιο πολύ. Τελικά παρενόχλησε τη μαθήτριά του, κυνηγώντας την στο προαύλιο του σχολείου;

«Με ένα συγγνώμη θα λυθεί όλη η υπόθεση γιατί είναι τελείως ψευδείς οι κατηγορίες. Αυτό θα βοηθούσε και τη μαθήτρια να επανέλθει στο ρυθμό της και τέλως πάντων θα βοηθούσε και το σχολείο να βρει την ισορροπία του. Εγώ όμως θα βρω και ποιός έιναι ο ένοχος για τη διαταραχή του σχολείου», προσθέτει. 

Ο καθηγητής έκανε πως δεν γωνρίζει καν τα βασικά! Για ποιον λόγο γίνεται ΕΔΕ στο σχολείο, με αφορμή τη συμπεριφορά του...

«Αυτό δεν το γνωρίζω (τον λόγο που διατάχθηκε ΕΔΕ), παρουσιάζονται καινουρια στοιχεία. Ότι έχω διαταράξει την ησυχία του σχολειου. Τόσα χρόνια  δεν την διαταράσσω, τώρα άλλαξε η διεύθυνση και ξαφνικά δε με θέλει». 

Αλεξανδρούπολη: Ο καθηγητής φώναζε και τραγουδούσε έξω από το δικαστήριο

Αλεξανδρούπολη: Ο καθηγητής επιμένει ότι είναι όλα σκευωρία

«Είναι όλα σκευωρία», επιμένει από την πρώτη μέρα ο καθηγητής. «Εκείνη τη μέρα ήρθε ο κύριος που είδατε και με έβρισε, εγώ πήγα στην αστυνομία για να κάνω μήνυση εναντίον του και τελικά κάνανε μήνυση εναντίον μου».

«Γιατί έκανα την πρώτη ώρα, σύμφωνα με το πρόγραμμά μου. Είχαν έρθει τα παιδάκια, την πρώτη ώρα την κάναμε... Ναι είχα άδεια αλλά αυτό είχε γίνει πολλές φορές. Εγώ είχα άδεια και παρατηρώ ότι είμαι και στο πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν πάω στην δουλειά μου παίρνω άδεια απουσίας και μετα από 12 τέτοιες άδειες με απολύουν». 

Οι μαθητές του 3ου Λυκείου Αλεξανδρούπολης περιγράφουν τον καθηγητή βιολογίας ως έναν καθηγητή πάντα πολύ φιλικό και πολύ κοντά στους μαθητές. Τους τελευταίους τέσσερις μήνες όμως, όπως μας είπαν, η συμπεριφορά του άλλαξε ραγδαία. Έγινε πιο αλλοπρόσαλλη, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που ερχόταν στο σχολείο εκκεντρικά ντυμένος.  

Αλεξανδρούπολη: Καταγγελία μαθήτριας σε καθηγητή για σεξουαλική παρενόχληση

Αλεξανδρούπολη: Τι υποστηρίζει η οικογένεια της 17χρονης μαθήτριας

Η στάση της οικογένειας, δεν είναι επιθετική απέναντι στον καθηγητή. Αυτό που κυρίως τους ενδιαφέρει είναι να προστατεύσουν το παιδί τους αλλά και τους συμμαθητές του.

Σήμερα ζήτησαν από το δικαστήριο αφενός να γίνει ψυχιατρικη πραγματογνωμοσύνη στον κατηγορούμενο και αφετέρου η επερχόμενη δίκη να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών για να γίνει η διαδικασία όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη για την ανήλικη μαθήτρια.

Θελουν η κόρη τους να επιστρέψει και πάλι στο σχολείο, σ' ένα ήρεμο και ασφαλές περιβάλλον, έτσι ώστε να αφοσιωθεί στον στόχο της που δεν είναι άλλος απο αυτό των πανελληνίων εξετάσεων του χρόνου.

Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθη καθηγητής για σεξουαλική παρενόχληση σε μαθήτρια

Η οικογένεια έχει ερωτήματα με κυριότερο όλων το πώς γίεται ο συγκεκριμένος καθηγητής να βρίσκεται κοντά σε παιδιά και να κάνει μάθημα. Επιθυμούν να απομακρυνθεί από το σχολικό περιβάλλον ώστε να προστατευθούν τα παιδιά. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top