«Ανενόχλητοι» μπήκαν αντιεξουσιαστές της Βουλή και το Προεδρικό Μέγαρο

Κρέμασαν πανό για το δυστύχημα των Τεμπών και αποχώρησαν

Διπλή εισβολή από μέλη αντιεξουσιαστικής ομάδας στη Βουλή και στο Προεδρικό Μέγαρο έγινε το μεσημέρι. Άνοιξαν πανό αναφερόμενοι στο δυστύχημα των Τεμπών και στη συνέχεια αποχώρησαν χωρίς να γίνει από την αστυνομία κάποια προσαγωγή ή σύλληψη.

Μέρα μεσημέρι, στο κέντρο της Αθήνας, μέλη αντιεξουσιαστικής ομάδας πήδουν τα κάγκελα της Βουλής και ταυτόχρονα καταγράφουν με τα κινητά τους τηλέφωνα την, ομολογουμένως, ασυνήθιστη εικόνα.

Επεισόδια στην Πατησίων: Έσπασαν τζαμαρία, κατέστρεψαν φανάρια

Περαστικοί και αστυνομικοί σαστίζουν όταν τους βλέπουν να ανεβαίνουν τα σκαλιά στο περιστύλιο του κοινοβουλίου και να ανοίγουν ένα πανό για τα Τέμπη που γράφει «Η οργή δεν μπαζώνεται». 

Σχεδόν ταυτόχρονα, μέλη της ίδιας ομάδας αιφνιδιάζουν και την Προεδρική φρουρά. Οι κήποι του Προεδρικού Μεγάρου τις Κυριακές είναι ανοιχτοί για το κοινό και πέρασαν στο εσωτερικό, λες και έκαναν τη βόλτα τους, ανοίγοντας ένα πανό για τα Τέμπη με το ίδιο σύνθημα. 

Τα πανό για τα Τέμπη «πάγωσαν» την ΕΛΑΣ και τη Βουλή

«Για την είσοδο των ατόμων στο περιστύλιο ενημερώθηκε ο Προέδρος της Βουλής και ο Φρούραρχος. Τα άτομα που άνοιξαν το πανό, όταν τους ζητήθηκε να αποχωρήσουν από τον χώρο του Κοινοβουλίου, ήταν συνεργάσιμα και δεν προκάλεσαν κάποια φθορά γι’ αυτό και δεν έγινε κάποια προσαγωγή ή σύλληψ», αναφέρουν πηγές της ΕΛΑΣ. 

Επεισόδια στο Μοναστηράκι: Έριχναν βενζίνη σε βαγόνια του ΗΣΑΠ με επιβάτες

Άναψαν τα τηλέφωνα μεταξύ Βουλής, Προεδρικού Μεγάρου, υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ΓΑΔΑ

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Παναγιώτη Μπούσιου για το δελτίο ειδήσεων του STAR, δυνάμεις της ΕΛΑΣ: μέσα και έξω από τη Βουλή, διμοιρία στην οδό Ακαδημίας – ακριβώς απέναντι. Όλοι περίμεναν εντολές

Άλλες δυο φορές είχε γίνει εισβολή στη Βουλή. Στην πρώτη, το 2017, προσήχθησαν 4 άτομα, τα πήγαιναν στη ΓΑΔΑ με περιπολικό και τα… γύρισαν πίσω. Αφέθηκαν ελεύθερα.

Πάτρα: Προφυλακίστηκαν οι 6 συλληφθέντες αντιεξουσιαστές

Το 2019: πέταξαν μπογιές στο περιστύλιο, είχε συλληφθεί ένα άτομο, του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος για πρώτη φορά, για πρόκληση φθορών σε ιστορικό μνημείο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top