Ισόβια στη μητέρα για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας - Η απόφαση των δικαστών

Δε ζήτησε ελαφρυντικά - Πώς αντέδρασε στο άκουσμα της απόφασης

Η απόφαση του δικαστηρίου για την κατηγορούμενη μητέρα από την Πάτρα για τη δολοφονία της κόρης της, Τζωρτζίνας / Βίντεο από την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα

Ποινή ισόβιας κάθειρξης στη μητέρα από την Πάτρα για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, με το δικαστήριο να υιοθετεί ομόφωνα την πρόταση της εισαγγελέως.

Ομόφωνα ένοχη η μητέρα για τον θάνατό της Τζωρτζίνας

Η ισόβια κάθειρξη αφορά και τις δυο πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε, την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της πρωτότοκης κόρης της και είναι ομόφωνη.

«Για να μπορέσει να χαρακτηριστεί η απόφαση καταδικαστική, οφείλει να επιβληθεί μια ποινή όπως ορίζει ο νόμος. Με βάση τη νομολογία προβλέπεται μόνο η ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή», είπε η εισαγγελέας της έδρας.

Η 35χρονη δε ζήτησε κανένα ελαφρυντικό, όπως ανακοίνωσε και ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας, κατά την έξοδό του από το δικαστήριο, μετά την απόφαση για την ενοχή της.

«Κατά τη γνώμη μας η κατηγορούμενη είναι αθώα και με τη σύμφωνη γνώμη της κατηγορούμενης δε θα ζητήσουμε ελαφρυντικά. Είμαι υποχρεωμένος να σεβαστώ την απόφαση του δικαστηρίου και το τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο, την ενοχή της κατηγορούμενης», δήλωσε μετά την απόφαση του δικαστηρίου και αποχώρησε χωρίς να ακούσε την ποινή.

Πάτρα Δίκη: Ισόβια στη μητέρα για τη δολοφονία της κόρης της, Τζωρτζίνας

Ισόβια στη μητέρα για τη δολοφονία της κόρης της, Τζωρτζίνας / Φωτογραφία Eurokinissi (Κώστας Τζούμας)

Θα ασκήσει έφεση η μητέρα της Τζωρτζίνας 

Στο άκουσμα της απόφασης τόσο η μητέρα όσο και ο πρώην σύζυγός της, Μάνος Δασκαλάκης, δεν αντέδρασαν.

Μάλιστα, υπήρξε μια σύντομη στιχομυθία μεταξύ της 35χρονης και της προέδρου. Η πρόεδρος ενημέρωσε τη μητέρα ότι μπορεί να ασκήσει έφεση για την απόφαση, με τη μητέρα να της απαντά ότι το έχει κάνει ήδη.

Ομόφωνα ένοχη η μητέρα για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας

Νωρίτερα, η κατηγούμενη κρίθηκε από το δικαστήριο ομόφωνα ένοχη για την κατ' εξακολούθηση πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, όπως και για την πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας Δασκαλάκη και την τετελεσμένη ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Σύμφωνα με την απόφαση η καρδιακή ανακοπή που είχε υποστεί η Τζωρτζίνα τον Απρίλιο του 2021 μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας με υπαίτια την Πισπιρίγκου. Το δικαστήριο δέχεται ότι εκείνο το ιατρικό συμβάν ,που είχε αντιμετωπιστεί από τους γιατρούς προκαλώντας ωστόσο τετραπληγία στο παιδί, είχε προκληθεί με επέμβαση της μητέρας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top