Κατάρρευση γέφυρας Βαλτιμόρη: Ποιες οι επιπτώσεις για την Ελλάδα

Αναπόφευκτες θα είναι οι καθυστερήσεις και οι ελλείψεις προϊόντων

Η κατάρρευση της γέφυρας στην Βαλτιμόρη θα προκαλέσει σημαντικούς κλυδωνισμούς στην εφοδιαστική αλυσύδα παγκοσμίως. Η χώρα μας βρίσκεται σε συναγερμό και ήδη γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για να μην εκτοξευθούν στα ύψη οι τιμές κάποιων εισαγόμενων προϊόντων.

Βαλτιμόρη: Τεράστιες ασφαλιστικές αποζημιώσεις 

Ανησύχια υπάρχει και για τις τιμές του φυσικού αερίου, αφού δεξαμενόπλοια με υγροποιημένο lng που θα ξεκινούσαν από τη Βαλτιμόρη με προορισμό την Ρεβυθούσα αναμένεται να καθυστερήσουν και πιθανότατα να επηρεάσουν και την τιμή του ρεύματος.

Βαλτιμόρη: Οι επιπτώσεις για την Ελλάδα 

Το φορτηγό πλοίο που μετέφερε απο γαρίδες, ενεργειακά ποτά, κινέζικα ζυμαρικά...  μέχρι ηλεκτρικές συσκευές, πετσέτες θαλάσσης και φούρνους μικροκυμμάτων δεν γκρέμισε μόνο την γέφυρα της Βαλτιμόρης. Προκάλεσε ρήγμα στο παγκόσμιο εμπόριο. Ελλείψεις και στην Ελλάδα βλέπουν οι έμποροι.

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Ανασύρθηκαν τα πτώματα δύο αγνοούμενων

Θα ανέβουν τα ναύλα στα πλοία. Θα αλλάξει η τιμή των μεταφορών και μοιραία θα ανεβούν και οι τιμές σε προιόντα. Θα έχουμε ελλείψεις και πολλά προιόντα θα καθυστερήσουν. 

Ανησυχία για το φυσικό αέριο και το ηλεκτρικό ρεύμα 

Βαλτιμόρη: Ανασύρθηκε το «μαύρο κουτί» του πλοίου

Η κατάρρευση της γέφυρας έδεσε στη Βαλτιμόρη δεξαμενόπλοια που μετέφεραν υγροποιημένο αέριο στην Ελλάδα. Προσοχή να μην ανέβει ξανά η τιμή του ρεύματος, προειδοποιούν οι ειδικοί.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top