Βαλτιμόρη: Ανασύρθηκε το «μαύρο κουτί» του πλοίου

Αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια της σύγκρουσης

Οι αξιωματούχοι που ερευνούν την πρόσκρουση του πλοίου που προκάλεσε την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη την Τρίτη 26/3 ανακάλυψαν τη συσκευή εγγραφής δεδομένων του σκάφους, το «μαύρο κουτί». 

Η πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών Jennifer Homenday είπε στους δημοσιογράφους την Τετάρτη ότι το μαύρο κουτί θα βοηθήσει τους ερευνητές να δημιουργήσουν ένα χρονοδιάγραμμα των γεγονότων που θα ρίξει φως στο τι πήγε στραβά όταν το φορτηγό πλοίο Dali προσέκρουσε στη γέφυρα.

Βαλτιμόρη: Νεκροί θεωρούνται οι έξι εργάτες που αγνοούνται

«Το έχουμε στείλει στο εργαστήριό μας και ελπίζουμε να μπορέσουμε να μοιραστούμε ένα χρονοδιάγραμμα των γεγονότων που συνέβησαν με βάση αυτά τα δεδομένα και να είμαστε σε θέση να παρέχουμε πληροφορίες σχετικά με το εάν υπήρξε διακοπή ρεύματος ή όχι», είπε η Homenday.

Οι απαντήσεις που αναμένεται να δώσει το «μαύρο κουτί»

Το μαύρο κουτί του Dali είναι πιθανό να δώσει απαντήσεις για το τι έκανε το πλοίο να χάσει τον έλεγχο αφού έφυγε από το λιμάνι της Βαλτιμόρης μετά τη 1 π.μ., με τα φώτα του να αναβοσβήνουν λίγα λεπτά πριν το συμβάν.

Βαλτιμόρη: To σήμα κινδύνου του πλοίου πριν την τρομακτική σύγκρουση

Ο Homenday είπε ότι μια ομάδα 20 ερευνητών βρίσκεται στη Βαλτιμόρη για να εξετάσει τα δεδομένα του μαύρου κουτιού, να πάρει κατάθεση από το πλήρωμα του πλοίου και να εξετάσει τις λειτουργίες και το ιστορικό ασφάλειας του Dali, του ιδιοκτήτη και χειριστή του και της γέφυρας.

Μια προκαταρκτική αναφορά για τη συντριβή αναμένεται να δημοσιευτεί εντός δύο έως τεσσάρων εβδομάδων, αλλά η τελική έκθεση μπορεί να διαρκέσει έως και δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Κατάρρευση γέφυρας Βαλτιμόρη: Αγωνία για τους αγνοούμενους- Δείτε βίντεο

Πηγές που γνωρίζουν την έρευνα αναφέρουν ότι οι αξιωματούχοι εξετάζουν επίσης εάν τα μολυσμένα καύσιμα έπαιξαν ρόλο στη σύγκρουση, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top