Βαλτιμόρη: Νεκροί θεωρούνται οι έξι εργάτες που αγνοούνται

Σταμάτησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό τους

Νεκροί θεωρούνται πλέον οι έξι εργάτες που βρίσκονταν πάνω στη γέφυρα που κατέρρευσε χθες στη Βαλτιμόρη. Οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων ανεστάλησαν χθες το βράδυ. 

Βαλτιμόρη: To σήμα κινδύνου του πλοίου πριν την τρομακτική σύγκρουση

Σκάφη και ελικόπτερα πήραν μέρος στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για την αναζήτηση των συνολικά οχτώ αγνοουμένων. Τελικά βρέθηκαν και ανασύρθηκαν από το νερό δύο άτομα. Ο ένας από αυτούς νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση και ο άλλος είναι καλά στην υγεία του. 

Βαλτιμόρη γέφυρα κατάρρευση 1

Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι οι υπόλοιποι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί με βάση τη θερμοκρασία των υδάτων, στα οποία είχαν πέσει και το χρονικό διάστημα που ήταν κάτω από το νερό.

Βαλτιμόρη: Το χρονικό της κατάρρευσης

Βίντεο που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας δείχνουν τη γέφυρα να καταρρέει αμέσως αφού το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χτύπησε σε έναν από τους πυλώνες της. 

Βαλτιμόρη γέφυρα κατάρρευση 2

Κατέρρευσε γέφυρα στη Βαλτιμόρη - Σοκαριστικό βίντεο

Το δυστύχημα συνέβη στη 01:30 τοπική ώρα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες πάνω στην γέφυρα βρίσκονταν αρκετοί άνθρωποι, κυρίως εργάτες και εργολάβοι που έκαναν επισκευές. 

Βαλτιμούρη: Τι γνωρίζουμε για το πλοίο;

Το υπό σημαία Σιγκαπούρης πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Dali κατασκευάστηκε αρχικά για την ελληνική πλοιοκτήτρια εταιρεία Oceanbulk από τη νοτιοκορεατική Hyundai Heavy Indu.

Βαλτιμόρη γέφυρα κατάρρευση 3

Το πλοίο απέπλευσε από τον τερματικό σταθμό Seagirt Marine της Βαλτιμόρης γύρω στις 00:24 τοπική ώρα την Τρίτη, με προορισμό το Κολόμπο της Σρι Λάνκα.

Η ταχύτητά του αυξανόταν σταθερά και διατηρούσε ευθεία πορεία νοτιοανατολικά κατά μήκος του ποταμού. Στη συνέχεια, στις 01:25 τα δεδομένα της MarineTraffic δείχνουν ότι το πλοίο ξαφνικά εξετράπη της ευθείας πορείας του και άρχισε να επιβραδύνει.

Βαλτιμόρη γέφυρα κατάρρευση 4

Περίπου αυτή τη στιγμή, το βίντεο δείχνει ότι όλα τα φώτα στο εξωτερικό του πλοίου έσβησαν ξαφνικά και καπνός άρχισε να βγαίνει από το χωνί του πλοίου.

Λίγο αργότερα χτύπησε τη γέφυρα.

Βαλτιμόρη γέφυρα κατάρρευση 5

Ένα μη διαβαθμισμένο υπόμνημα από την Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και Υποδομών των ΗΠΑ που περιήλθε στην κατοχή του αμερικανικού εταίρου του BBC, του CBS, αναφέρει ότι το Dali είχε χάσει το σύστημα πλοήγησης.

Η Synergy δήλωσε ότι το πλήρωμα, και οι δύο χειριστές που επέβαιναν στο πλοίο είχαν όλοι καταγραφεί και δεν υπήρχαν αναφορές για τραυματισμούς.

Ένας ειδικός σε θέματα ναυτιλίας δήλωσε στο BBC ότι η συντριβή θα μπορούσε να έχει προκληθεί από βλάβη του κινητήρα, βλάβη του πηδαλίου ή διακοπή ρεύματος στη γεννήτρια.

Βαλτιμόρη γέφυρα κατάρρευση 6

Αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό στο οποίο εμπλέκεται το Dali. Το 2016 το πλοίο έπαθε ζημιά ενώ προσπαθούσε να φύγει από το λιμάνι της Αμβέρσας.

Η κατάρρευση της γέφυρας Key Bridge αναμένεται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην οδική κυκλοφορία για μήνες ή και χρόνια. Η ναυτιλιακή δραστηριότητα στο λιμάνι της Βαλτιμόρης θα επηρεαστεί επίσης σοβαρά.

Η γέφυρα τεσσάρων λωρίδων αποτελούσε μέρος του Interstate 695, του εξωτερικού περιφερειακού δρόμου γύρω από την πόλη της Βαλτιμόρης, γνωστού ως «Baltimore Beltway», και μεταφέρει περίπου 11,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα ετησίως. 

Βαλτιμόρη γέφυρα κατάρρευση 7

Θα εξακολουθεί να είναι δυνατή η διέλευση από το λιμάνι της Βαλτιμόρης μέσω σήραγγας πιο κοντά στην πόλη, αλλά οι τοπικές αρχές έχουν κηρύξει «σημαντικό κυκλοφοριακό συναγερμό», αναμένοντας σημαντικά κυκλοφοριακά προβλήματα μετά το συμβάν.

Η κατάρρευση της γέφυρας θα αποτελέσει, ειδικότερα, σημαντικό πρόβλημα για τα φορτηγά που μεταφέρουν επικίνδυνα υλικά, τα οποία απαγορεύεται να χρησιμοποιήσουν τη σήραγγα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top