Κατέρρευσε γέφυρα στη Βαλτιμόρη - Σοκαριστικό βίντεο

Πλοίο προσέκρουσε στην Key Bridge - Αυτοκίνητα κατέληξαν στο νερό

Γέφυρα στο λιμάνι της Βαλτιμόρης κατέρρευσε, αφού ένα πλοίο προσέκρουσε σε αυτή. 

 

Γύρω στη 01:30 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) ένα μεγάλο πλοίο προσέκρουσε στη γέφυρα με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά και να καταρρεύσει μέρος της. Το πλοίο τυλίχθηκε στις φλόγες προτού βυθιστεί.

Γέφυρα Βαλτιμόρης 1

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπήρχαν 3 - 4 ιδιωτικά οχήματα και επτά εργάτες. Ολοι έχουν πέσει στο νερό του ποταμού. Στο σημείο βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης και ανάσυρσης των οχημάτων.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι στη 01:35 τα ξημερώματα η αστυνομία της πόλης της Βαλτιμόρης ενημερώθηκε για τη μερική κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key Bridge και ότι εργάτες ενδέχεται να βρίσκονται στο νερό», δήλωσε η Νίκι Φενόι εκπρόσωπος της αστυνομίας της πόλης.

γέφυρα Βαλτιμόρης 2

Ο επικεφαλής επικοινωνίας της Πυροσβεστικής της πόλης της Βαλτιμόρης, Κέβιν Κάρτραϊτ τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια να διασωθούν όσοι άνθρωποι έχουν πέσει στο νερό μαζί με τα οχήματά τους. «Πρόκειται για μια τρομερή κατάσταση έκτακτης ανάγκης», είπε.

Ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί οι συνθήκες υπό τις οποίες προσέκρουσε το πλοίο στην γέφυρα Francis Scott Key. 

Άγνωστη παραμένει επίσης η έκταση της καταστροφής. Η κυκλοφορία στην περιοχή έχει διακοπεί. 

Η γέφυρα αποτελεί μέρος του αυτοκινητόδρομου Ι-95, του βασικού αυτοκινητόδρομου που διατρέχει την ανατολική ακτή των ΗΠΑ από τον βορρά ως τον νότο.

Η γέφυρα είχε μήκος 2.632 μέτρα και εξυπηρετεί περίπου 11,5 εκατομμύρια οχήματα ετησίως.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top