Κατάρρευση γέφυρας Βαλτιμόρη: Αγωνία για τους αγνοούμενους- Δείτε βίντεο

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Μέριλαντ

Κορυφώνεται η αγωνία για τους αγνοούμενους μετά την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη, αφού εκτιμάται ότι επιβάτες οχημάτων που τη διέσχιζαν βρίσκονται στο ποτάμι.

Κατέρρευσε γέφυρα στη Βαλτιμόρη - Σοκαριστικό βίντεο

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο άτομα ανασύρθηκαν ζωντανά από τα νερά του ποταμού Πατάπσκο, την ώρα που τα σωστικά συνεργεία παλεύουν με την παλίρροια προκειμένου να εντοπίσουν άλλους επτά πολίτες.

 

 

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Βαλτιμόρης είχε κάνει λόγο για περίπου 20 αγνοούμενους: «Γνωρίζουμε ότι έως 20 άνθρωποι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον ποταμό Πατάπσκο, καθώς και πολλά οχήματα», δήλωσε.

Ο κυβερνήτης του Μέριλαντ Ουές Μουρ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη

Φωτογραφία από βίντεο AP 

Πώς κατέρρευσε η γέφυρα στη Βαλτιμόρη

Η υπηρεσία Μεταφορών του Μέριλαντ επεσήμανε ότι ένα φορτηγό πλοίο έπεσε πάνω σε έναν από τους πυλώνες της γέφυρας. 

Εικόνες από βίντεο παρακολούθησης δείχνουν ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωρίων να προσκρούει σε πυλώνα της γέφυρας Francis Scott Key, με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος της μεταλλικής κατασκευής να πέσει στο ποτάμι. 

 

 

Πάνω στη γέφυρα φαίνονται φωτάκια, που μοιάζουν να ανήκουν σε οχήματα τα οποία βρίσκονταν εκείνη την ώρα στη Francis Scott Key Bridge, προτού αυτή αρχίσει να καταρρέει. 

Σημαντικός οδικός άξονας η γέφυρα της Βαλτιμόρης

Η γέφυρα μήκους 2,6 χιλιομέτρων, η οποία διαθέτει τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας και περνά πάνω από τον ποταμό Πατάπσκο, βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Βαλτιμόρης, στο Μέριλαντ. 

Αποτελεί τμήμα  του αυτοκινητόδρομου Ι-95, του βασικού αυτοκινητόδρομου που διατρέχει την ανατολική ακτή των ΗΠΑ από τον βορρά ως τον νότο. Έχει το όνομα του Φράνσις Σκοτ Κι, ο οποίος έγραψε τους στίχους του αμερικανικού εθνικού ύμνου. 

Η εταιρία Synergy Marine Group ανακοίνωσε σήμερα ότι το φορτηγό πλοίο της Dali με σημαία Σιγκαπούρης προσέκρουσε σε πυλώνα της γέφυρας. 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top