Ώρα της Γης: Έσβησαν τα φώτα στην Ακρόπολη και στη Βουλή για μια ώρα

Δείτε φωτογραφίες

Ώρα της Γης: Έσβησαν Tα Φώτα Στην Ακρόπολη Και Στη Βουλή

Στις 23 Μαρτίου, η Αθήνα έσβησε τα φώτα της για μια ώρα, συμμετέχοντας στην παγκόσμια πρωτοβουλία "Ώρα της Γης". Από τις 20:30 έως τις 21:30, η Ακρόπολη, η Βουλή των Ελλήνων, το Προεδρικό Μέγαρο, η Εθνική Πινακοθήκη και πολλά άλλα μνημεία και κτήρια βυθίστηκαν στο σκοτάδι, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η "Ώρα της Γης" αποτελεί ένα ετήσιο γεγονός, που διοργανώνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Προστασίας της Φύσης (WWF) από το 2007. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για τα περιβαλλοντικά ζητήματα και η ενθάρρυνση για υιοθέτηση βιώσιμων τρόπων ζωής.

Δείτε φωτογραφίες

αθηνα

αθηνα

Φέτος, η Αθήνα ανταποκρίθηκε με θέρμη στο κάλεσμα της WWF, σβήνοντας τα φώτα και στέλνοντας ένα μήνυμα ελπίδας για το μέλλον του πλανήτη. Η "Ώρα της Γης" δεν είναι μόνο μια συμβολική πράξη, αλλά και μια υπενθύμιση ότι ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Πώς μπορείτε να συμμετάσχετε:

  • Εάν δεν σβήσατε τα φώτα σας στις 23 Μαρτίου, μπορείτε να το κάνετε οποιαδήποτε άλλη μέρα.
  • Υιοθετήστε βιώσιμες συνήθειες στην καθημερινή σας ζωή, όπως η εξοικονόμηση ενέργειας και νερού, η ανακύκλωση και η μείωση της χρήσης πλαστικού.
  • Ενθαρρύνετε τους φίλους και την οικογένειά σας να συμμετάσχουν στην προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος.

Μαζί, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά!

Το φετινό μήνυμα

Σύμφωνα με τη WWF, η «Ώρα της Γης» όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, απευθύνει ένα κάλεσμα σε όλους, ένα μήνυμα αφιερωμένο στα δάση και την προστασία τους.

Η «Ώρα της Γης» έχει εξελιχθεί σε ένα παγκόσμιο κίνημα που ενώνει τους ανθρώπους παγκοσμίως και τους ωθεί να ενημερωθούν και να αναλάβουν δράση για τα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Η πρωτοβουλία ανήκε στην περιβαλλοντική οργάνωση WWF και τη διαφημιστική εταιρεία Λίο Μπέρνετ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top