Όλη η Ελλάδα ένα αποκριάτικο πάρτι με καρναβάλια και δρώμενα          

Το καρναβάλι στην Πάτρα και οι εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα 

Σε ρυθμούς καρναβαλιού βρίσκεται σήμερα η χώρα. Στην Πάτρα, στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση που γίνεται αυτή την ώρα,  παίρνουν μέρος  περισσότεροι από 70.000 καρναβαλιστές, μαζί με την «Βασίλισσα» και τα άρματα. Τον παλμό και το κέφι μετέδωσε στο μεσημβρινό δελτίου ειδήσεων του  η Κωνσταντίνα Τσεγγενέ.  

Καρναβάλι Πάτρας: Στις πρώτες βοήθειες για μέθη 45 νέοι! 

Καρναβάλι Πάτρας

Καρναβάλι Πάτρας 

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα  

Από την  Ξάνθη και το Ρέθυμνο, που χορεύουν στο ρυθμό του βασιλιά Καρνάβαλου, μέχρι το πειρατικό καρναβάλι της Ναυπάκτου, με  παρελάσεις ή με παραδοσιακά δρώμενα, που αλλάζουν από περιοχή σε περιοχή, ο κοινός παρανομαστής είναι ένας σήμερα, τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, όπως ανέφερε  στο ρεπορτάζ της  στο  Star, η Μαρία Αλεβιζοπούλου:  Ατελείωτο γλέντι... 

Καρναβάλι Ξάνθης  

Στην Ξάνθη, μια πρώτη γεύση από όσα...ακολουθούν σήμερα, ημέρα κορύφωσης του γλεντιού,  πήραν οι κάτοικοι μαζί με χιλιάδες επισκέπτες, από τη μεγάλη νυχτερινή παρέλαση. 

Καρναβάλι στην Ξάνθη

Καρναβάλι στην Ξάνθη   

Μικροί και μεγάλοι μασκαράδες, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό χορεύοντας και γλεντώντας, σε κάθε γωνιά της στολισμένης, φωταγωγημένης πόλης , συνθέτοντας ένα εντυπωσιακό μωσαϊκό χρωμάτων, φαντασίας, έμπνευσης και δημιουργίας.

Ρεθεμνιώτικο καρναβάλι 


Για μια ακόμη χρονιά το ρεθεμνιώτικο καρναβάλι έχει γίνει σημείο συνάντησης μικρών και μεγάλων από όλο το νησί, από όλη τη χώρα, από όλο τον κόσμο. Η καλύτερη… προθέρμανση εν όψει της σημερινής μεγάλης γιορτής ήταν η νυχτερινή παρέλαση, όπου οι καρναβαλιστές έδωσαν  τον καλύτερό τους εαυτό. 

Καρναβάλι στο Ρέθυμνο

Καρναβάλι στο Ρέθυμνο

Επίθεση «Πειρατών» στο Λιμάνι της Ναυπάκτου

Το γεγονός ότι η Ναύπακτος υπήρξε ορμητήριο πειρατών, έδωσε την έμπνευση για ένα διαφορετικό και άκρως εντυπωσιακό  «πειρατικό» καρναβάλι  που σημειώνει μεγάλη επιτυχία.

Πειρατικό καρναβάλι στη Ναύπακτο

Πειρατικό καρναβάλι στη Ναύπακτο  

Σαν ταινία εποχής το βενετσιάνικο καρναβάλι του Ναυπλίου

Το νυχτερινό Βενετσιάνικο καρναβάλι του Ναυπλίου ήταν ένα ταξιδι  στον 16ο αιώνα.  

Το βενετσιάνικο καρναβάλι στο Ναύπλιο

Το βενετσιάνικο καρναβάλι στο Ναύπλιο

Ο θεσμός που καθιερώθηκε το 1998 και αναφέρεται στο πέρασμα των Ενετών και το αποτύπωμα που άφησαν στην πόλη, χρονια τώρα δίνει το σύνθημα για ένα ξεχωριστό καρναβάλι - ταξίδι στο χρόνο, από την εποχή της Βενετοκρατίας , στο σύγχρονο Ναύπλιο.   

Ένα μεγάλο γαϊτανάκι η κεντρική πλατεία της Λάρισας  

Με το «Γαϊτανάκι», στην κεντρική πλατεία της Λάρισας,  στήθηκε ένα μεγάλο μουσικοχορευτικό ξεφάντωμα. 

Με αστείρευτο κέφι μικροί και μεγάλοι πήραν μέρος στο ατέλειωτο γλέντι, που είχε απ’ όλα. Παραδοσιακή μουσική, τραγούδι, φαγητό, ποτό  και πολύ χορό  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top