H Motor Oil στηρίζει τις γυναίκες στην εργασία

Ξεκινά το πρόγραμμα «Ready for Work @ Engineering»

Ο Κύκλος Δηλώσεων Συμμετοχής ολοκληρώθηκε και το “Ready for Work @ Engineering” ξεκινά! Ένα Πρόγραμμα Απασχολησιμότητας των γυναικών που υλοποιείται στο πλαίσιο του “Lead The Way Forward”, από τον Όμιλο Motor Oil και τον Οργανισμό Women On Top, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας.

Με το Πρόγραμμα αυτό, ο Όμιλος Motor Oil στηρίζει έμπρακτα τις γυναίκες, δίνοντάς τους την ευκαιρία να εξελίξουν περαιτέρω τις επαγγελματικές τους γνώσεις και δεξιότητες, έχοντας στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον και επενδύοντας στην ισότιμη προσωπική και επαγγελματική τους ανέλιξη.

Πιο συγκεκριμένα, 121 γυναίκες από όλη την Ελλάδα δήλωσαν την επιθυμία τους να συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης, ενώ επιλέχθηκαν 16 γυναίκες από την Αθήνα και 22 γυναίκες από την Περιφέρεια.

Έτσι λοιπόν, Απόφοιτες από περισσότερες από 10 Σχολών Μηχανικών, προερχόμενες από 17 πόλεις της Ελλάδας, θα συμμετάσχουν δωρεάν από τον Απρίλιο σε μία σειρά 10 διαδικτυακών πρακτικών και διαδραστικών εργαστήριων επαγγελματικής ανάπτυξης. Στη συνέχεια θα διασυνδεθούν με γυναίκες που έχουν επαγγελματική εμπειρία στον τομέα της Ενέργειας, όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η κυκλική οικονομία και τα εναλλακτικά καύσιμα και θα πραγματοποιήσουν μαζί τους μία τρίμηνη συνεργασία mentoring.

Λίγα λόγια για τη Motor Oil 

Ο Όμιλος Motor Oil είναι ηγέτης στον ενεργειακό κλάδο, στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Ο Όμιλος εξελίσσεται με ένα ποικιλόμορφο, πολυενεργειακό χαρτοφυλάκιο: στην Κινητικότητα και το Retail, στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, στα Εναλλακτικά καύσιμα και την κυκλική οικονομία, στη Διύλιση, τον Εφοδιασμό & Εμπορία. Ο Όμιλος στηρίζει την οικονομία με εξαγωγές σε πάνω από 75 χώρες, χιλιάδες εργαζόμενους και συνεχείς νέες επενδύσεις. Σήμερα, ο Όμιλος Motor Oil έχει 92 επιμέρους εταιρείες και απασχολεί άμεσα περί τους 3.000 μόνιμους εργαζόμενους. Για περισσότερο από 50 χρόνια ο Όμιλος Motor Oil υιοθετεί πρακτικές, πρωτοβουλίες και δράσεις που διασφαλίζουν ίσες ευκαιρίες εξέλιξης για όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως φύλου, ισότιμη επιβράβευση και ίσες δυνατότητες προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το https://www.moh.gr/

Λίγα λόγια για το Women On Top

Το Women On Top είναι ένας οργανισμός με στόχο την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στην εργασία.  Από το 2012 έχει δημιουργήσει και παρακολουθήσει πάνω από 1.600 συνεργασίες mentoring προς όφελος άνεργων γυναικών, γυναικών που θέλουν να αλλάξουν επαγγελματική κατεύθυνση ή που θέλουν να εξελιχθούν μέσα σε ανδροκρατούμενα επαγγέλματα, γυναικών που θέλουν να επιχειρήσουν κ.ά., και έχει εκπαιδεύσει πάνω από 4.200 άνεργες, μισθωτές και αυτοαπασχολούμενες γυναίκες σε σεμινάρια επαγγελματικής ανάπτυξης, προσφέροντας ταυτόχρονα και δημιουργική απασχόληση στα παιδιά όσων από αυτές είναι μητέρες. Παράλληλα, έχει συνεργαστεί με πάνω από 300 εταιρείες και έχει προσφέρει εκπαίδευση, συμβουλευτική και υπηρεσίες διαχείρισης έργου σε πάνω από 11.500 εργαζόμενους/ες και στελέχη, με στόχο την ένταξη της οπτικής του φύλου στη λειτουργία, τη στρατηγική, τις πολιτικές και τις πρακτικές όσο το δυνατόν περισσότερων επιχειρήσεων και οργανισμών στην Ελλάδα και έξω από αυτήν. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το womenontop.gr
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top