Καιρός: «Βούλιαξε» η Πιερία από τη βροχή – Σε εξέλιξη η κακοκαιρία

Νέο έκτακτο δελτίο – Πού παρουσιάστηκαν προβλήματα

Σε εξέλιξη είναι η κακοκαιρία εξπρές που έφτασε στη χώρα μας από την Ιταλία και η οποία προκάλεσε έντονα προβλήματα κατά τη διάρκεια της νύχτας την Πιερία και στα Τρίκαλα. Η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, προειδοποιώντας ότι τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν και σήμερα, Τρίτη. 

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Καιρός: Εγκλωβίστηκαν οδηγοί στην Πιερία

Από το βράδυ οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα, ειδικά στον δήμου Δίου – Ολύμπου στην Κατερίνη.

Τρεις γυναίκες εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους από την Κονταριώτισσα έως την Κορίτσα και κλήθηκε η πυροσβεστική για να τις απεγκωβίσει. 

Δύσκολη είναι η κυκλοφορία των οχημάτων στον δρόμο Κατερίνης – Δίου και Κατερίνης – Αγίου Δημητρίου. 

Καιρός: Ισχυρή καταιγίδα σάρωσε και τα Τρίκαλα

Ισχυρή καταιγίδα σάρωσε και τα Τρίκαλα. Μέσα σε λίγα λεπτά οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ σημειώθηκε κι έντονη χαλαζόπτωση. 

Από την καταιγίδα σημειώθηκε ολιγόωρη διακοπή ηλεκτροδότησης σε χωριά του δήμου Φαρκαδόνας, ενώ έπεσαν και πολλοί κεραυνοί. Από τη χαλαζόπτωση σημειώθηκαν ζημιές στη Βασιλική Καλαμπάκας. 

Την ίδια ώρα, προβλήματα προκάλεσε στην Ε.Ο. Τρικάλων - Ιωαννίνων και συγκεκριμένα από τον υποσταθμό της ΔΕΔΔΗΕ έως και το Μουργκάνι η έντονη βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή.

Χώματα από τις εργασίες του Ε65 βγήκαν στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να γίνεται με δυσκολία, σύμφωνα με το kalabakacity.gr. Άμεσα ξεκίνησαν εργασίες αποκατάστασης από τον Δήμο Μετεώρων και την εταιρία με μηχανήματά της ενώ στο σημείο έσπευσαν και περιπολικά του Α.Τ Μετεώρων για τη διευθέτηση της κυκλοφορίας.

 Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Την ίδια ώρα η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εκδόθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας. 

Όπως αναφέρει, συνεχίζεται η πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού έως τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης (05-03-2024) λόγω διέλευσης μετωπικής επιφάνειας με κίνηση ανατολική και κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Αναλυτικά τα ισχυρά φαινόμενα:

  • Συνεχίζονται στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και από τη νύχτα θα επηρεάσουν και την ανατολική Μακεδονία μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης (05-03-2024).
  • Από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης (05-03-2024) θα επηρεάσουν τη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.
  • Από το πρωί μέχρι το βράδυ της Τρίτης (05-03-2024) θα επηρεάσουν κατά διαστήματα τα Δωδεκάνησα.


Ο καιρός σήμερα

Πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται μέχρι σήμερα το μεσημέρι της Τρίτης 5 Μαρτίου στη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις κυρίως στο Αιγαίο.

Στα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα θα υπάρξουν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές μέχρι το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος καιρός με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Θα φτάσει στα βόρεια και δυτικά τους 14 με 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 17 και στα νησιά του Αιγαίου τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι το μεσημέρι. Βελτίωση του καιρού από το βράδυ και από τα δυτικά. Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Πελοπόννησος, Δυτική Στερεά

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και μέχρι το μεσημέρι κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί, 3 με 5, στα νότια 5 με 6 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ και από το βράδυ δυτικοί βορειοδυτικοί με εξασθένηση τη νύχτα. Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 στρεφόμενοι γρήγορα σε δυτικών διευθύνσεων 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στις Σποράδες. Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού το βράδυ. Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές μέχρι τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από αργά το απόγευμα. Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Τετάρτη 06-03-2024

Στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Λίγα χιόνια θα πέσουν κυρίως στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στα νότια πελάγη 6 και τις πρώτες πρωινές ώρες πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα βόρεια τους 13 με 15 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για Πέμπτη 07-03-2024 (Τσικνοπέμπτη)

Στη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Πελοπόννησο, τη Στερεά, τη Θεσσαλία, την Εύβοια και σταδιακά στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια θα ενισχυθούν στα 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ στα βόρεια θα γίνουν βορειοανατολικοί και θα ενισχυθούν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Πρόγνωση για Παρασκευή 08-03-2024

Σε όλη τη χώρα νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές και κυρίως στη δυτική και ανατολική νησιωτική χώρα καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα δυτικά γρήγορα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.

Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια πελάγη δυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση με βαθμιαία εξασθένηση στα δυτικά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Πρόγνωση για Σάββατο 09-03-2024

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών έως το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με βαθμιαία αύξηση νεφώσεων στα δυτικά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top