Κεφαλονιά: Ανησυχία σεισμολόγων από τους συνεχείς σεισμούς

Ο μεγαλύτερος σεισμός ήταν 3,5 Ρίχτερ

Έντονη είναι η ανησυχία των σεισμολόγων από τις συνεχείς σεισμικές δονήσεις στο βόρειο τμήμα της Κεφαλονιάς. Τα ξημερώματα της Δευτέρας σημειώθηκαν άλλοι δύο σεισμοί, μεγέθους 3,5 και 3,3 Ρίχτερ. 

Κεφαλονιά: Ανησυχούν οι σεισμολόγοι

Η σεισμική ακολουθία έχει ξεκινήσει από τις 27 Φεβρουαρίου, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους σεισμολόγους, οι οποίοι παρακολουθούν με προσοχή το φαινόμενο. 

Αυτό που εξετάζουν είναι είτε να πρόκειται για μια σειρά πολύ μικρών σεισμών, που εκδηλώνονται σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, είτε να είναι προσεισμοί και αναμένεται ένας μεγαλύτερος. 

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, καθηγητής Σεισμολογίας Άκης Τσελέντης, σε ανάρτησή του στα social media έκανε λόγο για μια «πολύ έντονη μικροσεισμική δράση βόρεια της Άσσου».

Στην ανάρτησή του ο κ. Τσελέντης παρουσιάζει το ρήγμα που επηρεάζεται από τις δονήσεις αυτές εξηγώντας ότι «δεν έχει σχέση με το μεγάλο ρήγμα που περνά παράλληλα προς την Παλική (που μας έδωσε τον μεγάλο σεισμό του Ληξουρίου)».

«Το ρήγμα αυτό συνεχίζει ΒΑ περνώντας από της Δυτικές ακτές της Λευκάδας (κόκκινο στο χάρτη). Το φαινόμενο θα συνεχιστεί αρκετές ημέρες και λόγω του μικρού εστιακού βάθους οι σεισμοί αυτοί θα γίνονται αρκετά αισθητοί. Το παρακολουθούμε μήπως υπάρξει μετατόπιση της μικροσεισμικής δράσης προς τη μεγάλη ρηξιγενή ζώνη που προανέφερα», εξηγεί.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top