Πετράλωνα: Ντοκουμέντο STAR - Η στιγμή που οι τρομοκράτες τοποθετούν βόμβα

Έβαζαν βόμβες με αντίτιμο 250€

Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων STAR

Φωτογραφίες - ντοκουμέντο από τη στιγμή που οι συλληφθέντες τρομοκράτες τοποθετούν βόμβα σε τράπεζα στα Πετράλωνα πριν από ένα μήνα, εξασφάλισε το STAR κι η Κατερίνα Ρίστα. 

Προσαγωγές για τρομοκρατία: Φυλακισμένοι κινούσαν τα νήματα   

Στις φωτογραφίες φαίνονται οι δράστες να φτάνουν έξω από την Τράπεζα και να τοποθετούν τον εκρηκτικό μηχανισμό. Είναι δύο και φορούν κράνος και σκούφο, ενώ έχουν στα χέρια τους σακίδιο και τη βόμβα στα χέρια του πεζού. Κατόπιν, ο τρομοκράτης την τοποθετεί στην είσοδο της Τράπεζας οπού εξερράγη.

Οι τρομοκράτες με τα ποδήλατα που έβαζαν βόμβες με αντίτιμο 250€

Μπορεί στη συγκεκριμένη επίθεση, οι συλληφθέντες να διέθεταν μηχανάκι, ωστόσο δεν το συνήθιζαν, καθώς στην επίθεση με χειροβομβίδα κι εκρηκτικό μηχανισμό στον Διευθυντή των φυλακών Λάρισας είχαν χρησιμοποιήσει ποδήλατο. Θεωρούσαν ότι έτσι δεν θα έδιναν στόχο και θα μπορούσαν να διαφύγουν πιο εύκολα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες οι τρομοκράτες έβαζαν βόμβες για 250 ευρώ, αδιαφορώντας αν θα υπήρχαν θύματα. Για λίγα ευρώ ήταν έτοιμοι να σκοτώσουν, ενώ είναι χαρακτηριστικός ο διάλογος με τον αρχηγό που βρίσκεται στη φυλακή όταν τον ρωτούν ποια θα είναι η αμοιβή.

Φωτογραφία από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων STAR

«Ένα τάληρο. 500 ευρώ θα μοιραστούν ανάμεσά τους. Μισά μισά οι δυο τους. Να κάνουν το "βάψιμο" και το "στοκάρισμα".», φέρεται να λέει ο αρχηγός τους. «Βάψιμο» είναι η βομβιστική επίθεση και «στοκάρισμα» η οδήγηση για να διαφύγουν. Πρόκειται για έναν στρατό βομβιστών χωρίς κανένα ιδεολογικό υπόβαθρο που χτυπούσαν οποιονδήποτε έβαζε εμπόδια στον φυλακισμένο αρχηγό τους, και κυρίως σε όποιον εφάρμοζε τον νόμο απέναντι στον αρχηγό τους.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top