Πτολεμαΐδα: Ξεσπά ο πατέρας του 15 μηνών μωρού που πέθανε σε νοσοκομείο

«Το πήγαμε στο νοσοκομείο με 40 πυρετό και μας έδιωξαν!»

Όσα είπε ο πατέρας του νεκρού μωρού στις «Αλήθειες με τη Ζήνα»

«Ράγισε» καρδιές ο πατέρας του 15 μηνών παιδιού που «έσβησε» στις αρχές του έτους από γρίπη στην Πτολεμαΐδα. Όπως καταγγέλλει, οι γιατροί τους έδιωξαν από το νοσοκομείο και δεν κράτησαν το μωρό, παρόλο που είχε πολύ υψηλό πυρετό.

Πτολεμαΐδα: «Ήταν κρύο και ωχρό» - Ερωτήματα για τον θάνατο του μωρού

Το άτυχο μωράκι είχε μεταφερθεί με υψηλό πυρετό στο νοσοκομείο το πρωί της Πρωτοχρονιάς. Διαπιστώθηκε ότι είχε γρίπη τύπου Α, δόθηκε αγωγή και σύσταση να επιστρέψει στο σπίτι του. 

Νεκρό βρέφος στην Πτολεμαΐδα

Την επόμενη ημέρα και ενώ ο πυρετός δεν είχε υποχωρήσει, μεταφέρθηκε και πάλι στο νοσοκομείο από τους γονείς του. Ωστόσο και πάλι δεν κρίθηκε αναγκαία η εισαγωγή του. Την επόμενη ημέρα, όμως, που εισήχθη, η κατάστασή του επιδεινώθηκε ραγδαία και το παιδί κατέληξε. 

Μωρό πέθανε στην Πτολεμαΐδα - Το πήγαν στο νοσοκομείο και τους έδιωξαν

Πτολεμαΐδα: «Πήγαμε το παιδί στο νοσοκομείο τρεις φορές!»

Ο πατέρας του μικρού Δημήτρη μίλησε στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα και τον Στρατή Λημνιό και ξέσπασε κατά των γιατρών, καθώς, όπως υποστήριξε, οι γιατροί αμέλησαν τη σοβαρή κατάσταση του μωρού. Επιστρατεύοντας όσο κουράγιο μπορεί ζητά δικαίωση στη μνήμη του μωρού του.

«Το χάσαμε το αγγελούδι μας. Ζητάμε δικαίωση, τον χάσαμε άδικα τον Δημητράκη μας. Πηγαμε την πρώτη μέρα στο νοσοκομείο, είχε 40 πυρετό. Όμως μας έδιωξαν και μας είπαν να του δώσουμε αντιπυρετικό. "Είναι γρίπη, θα περάσει", μας έλεγαν. Την επόμενη μέρα ο πυρετός ανέβηκε και άλλο. Το πήγαμε πάλι στο νοσοκομείο, περιμέναμε και μας είπαν ότι θα του κάνουν πάλι rapid test. Το εξέτασαν και μας έδιωξαν πάλι. Μας είπαν ότι έχει γρίπη τύπου Α και μας έδωσαν φάρμακα. Τους ζητήσαμε να το κρατήσουν μέσα, αφού είχε 40 πυρετό, όμως μας είπαν ότι δε χρειάζεται», περιέγραψε ο νεαρός πατέρας.

Νεκρό μωρό 15 μηνών στην Πτολεμαΐδα

Λίγες ώρες αργότερα, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ραγδαία. Ο πυρετός έφτασε 41. Οι γονείς πήγαν το παιδί πάλι στο νοσοκομείο σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, όμως ήταν πολύ αργά. Λίγα λεπτά αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.

«Βγήκαν έξω και μας είπαν ότι σταμάτησε η καρδιά του... Είπα στη γυναίκα μου "Πάει, τελείωσε... Το χάσαμε το αγγελούδι μας"... Ήταν πολύ αργά... Οι γιατροί δεν ήξεραν τι να κάνουν, έπαιρναν τηλέφωνο στη Θεσσαλονίκη... Ο ένας έριχνε τις ευθύνες στον άλλον», είπε με δάκρυα στα μάτια ο πατέρας.

Μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει ξεκάθαρη απάντηση για το πώς «έφυγε» το αγγελούδι του. «Το πήγα τρεις φορές το παιδί στο νοσοκομείο. Δε μας είπαν ποτέ από τι πέθανε... Το χαρτί έλεγε "βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού"», κατέληξε.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top