Πτολεμαΐδα: «Ήταν κρύο και ωχρό» - Ερωτήματα για τον θάνατο του μωρού

ΕΔΕ για την υπόθεση - Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ από την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Πτολεμαΐδα μετά τον ξαφνικό θάνατο του 15 μηνών μωρού που «έσβησε» από λοίμωξη του αναπνευστικού.

Πτολεμαΐδα: Θρήνος για το 15 μηνών αγοράκι που πέθανε από λοίμωξη

Την Πέμπτη οι γονείς του συντετριμμένοι το οδήγησαν στην τελευταία του κατοικία. Τώρα το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι δικαιωθεί η μνήμη του παιδιού τους, καθώς πιστεύουν ότι θα μπορούσε να ζούσε εάν δεν υπήρχαν παραλείψεις από τους γιατρούς που τους έδιωξαν από το νοσοκομείο, αφού έκριναν ότι δεν ήταν απαραίτητη η νοσηλεία του.

Το χρονικό της περιπέτειας του μωρού πριν «σβήσει» στο νοσοκομείο

Το παιδί εμφάνισε υψηλό πυρετό. Οι γονείς του το πήγαν στο νοσοκομείο την Πρωτοχρονιά. Αφού το εξέτασαν οι γιατροί, διέγνωσαν ότι ήταν θετικό στη γρίπη  και αρνητικό στον κορωνοϊό. 

Όμως δεν έκριναν απαραίτητη τη νοσηλεία του και τους συνέστησαν να επιστρέψουν στο σπίτι και να του χορηγήσουν αντιπυρετικό. Ωστόσο ο πυρετός δεν υποχώρησε.

Μια μέρα μέτα, στις 2 Ιανουαρίου στις 9 το βράδυ, το παιδί ανέβασε 40 πυρετό και έκανε εμετό. Οι γονείς του πήγαν ξανά στο νοσοκομείο, όμως η κατάστασή του δεν ήταν καλή. Εισήχθη στο νοσοκομείο με ωχρότητα, κρύα άκρα, κακή κυκλοφορία, απύρετο, δεν έκλαιγε και δε μιλούσε, κάτι που σημαίνει ότι το παιδί ήταν σε σοκ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ρούλας Κουσκουρή στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα.

Μέσα στις επόμενες ώρες η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ραγδαία και κατέληξε μετά από τέσσερις ώρες.

Από τη νεκροψία που διενεργήθηκε από την ιατροδικαστή Χρήστο Κραβαρίτη προέκυψε ότι το παιδί «έφυγε» από βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού.

ΕΔΕ για τον θάνατο του βρέφους - Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Για το θλιβερό περιστατικό το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι έχει διαταχθεί ΕΔΕ.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του νοσοκομείου: 

«Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ», αναφορικά με τον θάνατο βρέφους 15 μηνών και με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ενημερώνει ότι στις 01/01/24 και ώρα 10:15π.μ προσκομίστηκε από οικείους στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Παιδιατρικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας άρρεν 15 μηνών με εμπύρετο συνδρομή.

Διαπιστώθηκε ίωση, από διενέργεια ειδικού τεστ γρίπη τύπου Α, δόθηκε αγωγή για την ίωση και συστάσεις λόγω ανοσοκαταστολής εξαιτίας χρόνιων νοσημάτων του, να επιστρέψει στην οικία του και να επανέλθει επί επιδείνωση των συμπτωμάτων. Την επόμενη ημέρα 2/2/24 προσκομίστηκε στα ΤΕΠ ώρα 21:20μ.μ λόγω επιμονής του εμπύρετου χωρίς να κριθεί αναγκαία η εισαγωγή του στο Παιδιατρικό Τμήμα.

Εισήχθη στο Τμήμα μια ώρα αργότερα όταν προσκομίστηκε με ραγδαία επιδείνωση της κλινικής εικόνας. Παρά την προσπάθεια όλων των παιδίατρων που κλήθηκαν και αναισθησιολόγου καθώς και επικοινωνία με Μ.Ε.Θ παίδων δεν κατέστη δυνατή η προγραμματισμένη μεταφορά του βρέφους στη ΜΕΘ παίδων σε εφημερεύον Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης του.

Έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τον Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας».

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top