Νύχτα επεισοδίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Κάηκαν λεωφορεία και ΙΧ

«Μπάχαλο» έξω από τη Γεωπονική Σχολή και το ΑΠΘ

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής έξω από τη Γεωπονική Σχολή στην Αθήνα και έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Φοιτητές έφτασαν έξω από την πόρτα του Μαξίμου και απωθήθηκαν από την ΕΛΑΣ!

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τη 1:00, περίπου 40 άτομα που συμμετείχαν σε συναυλία βγήκαν στη Λεωφόρο Αθηνών, έβαλαν φωτιές σε δύο λεωφορεία και Ι.Χ και πέταξαν πέτρες σε διερχόμενα αυτοκίνητα.

Άμεσα έφτασαν στο σημείο δυνάμεις των ΜΑΤ που έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χημικών. Η κυκλοφορία στη λεωφόρο Καβάλας διακόπηκε μέχρι η Πυροσβεστική να σβήσει τις φωτιές.

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια έξω από το ΑΠΘ

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ και έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όταν κουκουλοφόροι έριξαν μολότοφ με τους αστυνομικούς να απαντούν με ρίψη δακρυγόνων.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Εθνικής Αμύνης. Από τις μολότοφ προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, τα οποία απομακρύνθηκαν μετά τη λήξη των επεισοδίων.

Η πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε για να σβήσει φωτιές που έβαλαν άγνωστοι σε κάδους απορριμμάτων, ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑβ παρέλαβε άτομο με αναπνευστικά προβλήματα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top