Ιλαρά: Με τεστ αντισωμάτων βρίσκουμε αν έχουμε κάνει το εμβόλιο

«Όσοι έχουν νοσήσει, έχουν εφ' όρου ζωής ανοσία», λέει ο Μαγιορκίνης

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης στην ΕΡΤ για την επιδημιολογική εικόνα της ιλαράς στη χώρα 

Με την ιλαρά να παρουσιάζει μεγάλη έξαρση το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας, ο Γκίκας Μαγιορκίνης μίλησε στην ΕΡΤ την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου και υπογράμμισε τη σημασία του εμβολιασμού από μικρή ηλικία, αφού μας προστατεύει πλήρως. 

Μάλιστα, τόνισε ότι ο εμβολιασμός συνήθως «συστήνεται μετά το πρώτο και μετά το δεύτερο έτος η δεύτερη δόση, παρέχοντας 100% προστασία για όλη μας τη ζωή».

Τζανάκης για ιλαρά: Τι πρέπει να κάνουν όσοι γεννήθηκαν μετά το 1970

Ιλαρά: «Όσοι την έχουν περάσει, έχουν ανοσία εφ’ όρου ζωής»

Ο καθηγητής υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ εμφανίστηκε βέβαιος πως με τον εμβολιασμό δεν υπάρχει πιθανότητα νόσησης, ενώ σε κάθε άλλη περίπτωση είμαστε εκτεθειμένοι. 

«Πάνω από το 50% των κρουσμάτων παρατηρείται σε πληθυσμούς Ρομά. Αυτό που πρέπει όμως να τονίσουμε είναι ότι όσοι είναι εμβολιασμένοι δεν έχουν κανένα απολύτως φόβο να κολλήσουν από αυτούς που είναι μη εμβολιασμένοι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγιορκίνης.

Για τους ενήλικες που δεν έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, ο Γκίκας Μαγιορκίνης τόνισε ότι όλοι όσοι έχουν περάσει την ιλαρά, έχουν εφ’ όρου ζωής ανοσία. «Εάν δεν έχει κάνει κάποιος τη δεύτερη δόση, μπορεί να την κάνει οποτεδήποτε. Ακόμα και στα 60 έτη», πρόσθεσε.

Ανησυχία με την Ιλαρά: Οι τρεις περιοχές που βρίσκονται σε κίνδυνο

Ιλαρά: Πώς θα βεβαιωθούμε αν έχουμε κάνει το εμβόλιο 

Παράλληλα, ο κ. Μαγιορκίνης απάντησε και στην ερώτηση για το πως θα βεβαιωθεί κάποιος αν έχει κάνει το εμβόλιο για την ιλαρά, λέγοντας πως αυτό γίνεται με ένα τεστ αντισωμάτων. 

«Υπάρχει και το τεστ αντισωμάτων που μπορεί κάποιος να κάνει για να δει κάποιος αν το έχει περάσει, ή να δει αν έχει μια κάποια ανοσία. Υπάρχει αυτή η δυνατότητα». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top