Θεσσαλονίκη: «Βιαστικός» μπόμπιρας γεννήθηκε μέσα σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Δέχθηκαν κλήση για επίτοκο και ο τοκετός εξελίχθηκε μέσα σε λίγα λεπτά

Θεσσαλονίκη: «Βιαστικός» μπόμπιρας γεννήθηκε μέσα σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ- βίντεο ΕΡΤ

Ήταν στις 23:00 το βράδυ της περασμένης Παρασκευής 16/2, όταν το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης δέχτηκε κλήση για επίτοκο με συχνές ωδύνες τοκετού, η οποία τελικά γέννησε μέσα στο ασθενοφόρο.

Το ΕΚΑΒ έφτασε στο σπίτι της εγκύου, την παρέλαβε αλλά ο μικρός μπόμπιρας βιαζόταν να έρθει στον κόσμο... και ο τοκετός εξελίχθηκε μέσα σε λίγα λεπτά μέσα στο ασθενοφόρο.

Τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας και η νέα μαμά και το μωράκι διακομίσθηκαν στο εφημερεύον Νοσοκομείο. Είναι και οι δύο πολύ καλά στην υγεία τους, με τους διασώστες του ΕΚΑΒ να νιώθουν συγκινημένοι που συνέδραμαν σε αυτό το χαρμόσυνο περιστατικό.

«Στις 16/02/2024, περίπου 23.00 το βράδυ το Τ/Κ του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης δέχτηκε κλήση για επίτοκο νέα γυναίκα με αναφερόμενος συχνές ωδύνες τοκετού. Άμεσα η κλήση διαβιβάστηκε σε συμβατικό ασθενοφόρο (με κωδικό Α5) και οι συνάδελφοι μετέβησαν με προτεραιότητα στην κατοικία της ασθενούς.

Μετά την παραλαβή, καθ'οδον για το εφημερευων Νοσοκομείο, ο τοκετός εξελίχθηκε και μέσα σε λίγα λεπτά γεννήθηκε μέσα στο ασθενοφόρο με την υποστήριξη & την συνδρομή των Διασωστών Maria Viarou & Giorgos Kouroukidis, ένα υγιέστατο αγοράκι. Κατά την διάρκεια του τοκετού τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα και ζητήθηκε συνδρομή Κινητής Ιατρικής Μονάδας.

Η νέα μαμά και το μωράκι διακομίσθηκαν στο εφημερευων Νοσοκομείο και είναι και οι δύο πολύ καλά στην υγεία τους! Θέλουμε να τους ευχηθούμε να είναι σύντομα στο σπίτι τους και να έχουν μια ζωή γεμάτη τύχη, χαρά και χαμόγελα!

Συγχαρητήρια στους συναδέλφους μας, που με άψογο επαγγελματισμό διεκπεραίωσαν τον τοκετό και φρόντισαν όπως προβλέπεται, την μητέρα και το νεογνό! Η φωτογραφία έχει ληφθεί με την συγκατάθεση της μητέρας. Συγχαρητήρια σε όλους!», σημειώνει σε ανάρτησή τους στο facebook οι ιατροί ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top