Παγώνη για λοίμωξη Μάστορα:«Δύσκολη περίπτωση, σιγά σιγά θα αντιμετωπιστεί»

Πανικός με τα αυξανόμενα κρούσματα στρεπτόκοκκου

Βίντεο από MEGA

Μετά την περιπέτεια της υγείας του με Covid - 19, ο Χρήστος Μάστορας, διαγνώστηκε με δακρυοαδενίτιδα, η οποία προκλήθηκε λόγω κορωνοϊού, όπως γνωστοποίησε ο γνωστός τραγουδιστής σε μια μακροσκελή ανάρτηση μέσω instagram.

Χρήστος Μάστορας: Η σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του - Ανέβασε φωτογραφίες

Υπενθυμίζεται ότι η κατάσταση του τραγουδιστή ήταν πολύ σοβαρή και αναγκάστηκε να αναβάλει τις προγραμματισμένες του εμφανίσεις στο νυχτερινό κέντρο που εμφανίζεται με τον Σάκη Ρουβά και την Αναστασία, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

 

 

Η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, μιλώντας στο MEGA για την κατάσταση της υγείας του Χρήστου Μάστορα, εξήγησε ότι: «Ο κορωνοϊός με τις υποπαραλλαγές εδώ είναι και έχει αφήσει όλα αυτά τα οποία βλέπετε και τα long Covid και όλα αυτά. Αυτό είναι μια σπάνια περίπτωση, το ξέρουμε, είναι δακρυοαδενίτιδα, η οποία είναι πάρα πολύ σπάνια και μπορεί να οφείλετε σε βακτήριο, σε μύκητες, σε χλαμύδιο ή μπορεί να είναι εκδήλωση ενός συστηματικού νοσήματος».

Εικόνες από την ανάρτηση στο Instagram

«Είναι φλεγμονή των αδένων των δακρυικών ή του ενός ή και των δύο. Αν έχουμε μια οξεία μορφή, χρειάζεται κάποιες ημέρες και μετά σταδιακά θα περάσει με αντιφλεγμονώδη, αν είναι μια χρόνια μορφή η οποία μπορεί να είναι από ένα συστηματικό νόσημα, κρατάει πάρα πολύ. Θέλει χρόνο, δεν περνάει από τη μία ημέρα στην άλλη. Είναι τραγικό, το ξέρω, δεν είναι εύκολα πράγματα αυτά. Είναι μια δύσκολη περίπτωση που θέλει την εξέλιξή της και σιγά σιγά θα αντιμετωπιστεί», πρόσθεσε.

Συναγερμός για τον στρεπτόκοκκο

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι υγιεινομικές Αρχές της Ελλάδας, όπου έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός λόγω της συνεχούς αύξησης των περιστατικών στρεπτόκοκκου. «Με τον στρεπτόκοκκο γίνεται πανικός, είναι πάρα πολλά τα κρούσματα», τόνισε η Ματίνα Παγώνη στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».

Στρεπτόκοκκος: 23 θάνατοι από το 2023 – Παιδιά 11 από τα θύματα 

«Μας είχαν ανησυχήσει και γιατί είχαμε για έναν χρόνο 23 θανάτους, 11 παιδιά, οι υπόλοιπο μεγάλοι σε ηλικία με υποκείμενα νοσήματα. Έχουμε πει ότι οι εκδηλώσεις, μόλις υπάρχουν, η μητέρα επικοινωνεί με τον παιδίατρο, δεν υπάρχει άλλη λύση.  Δίνει τις οδηγίες, κάνει το strep test και ξεκινάει αμέσως, τα πρώτα 24ωρα, θεραπεία, για να μην έχουμε τις επιπλοκές που τις φοβόμαστε. Με το που δούμε πονόλαιμο στο παιδί και πει δεν μπορώ να καταπιώ, επικοινωνούμε με τον παιδίατρο. Αυτός θα δώσει τις οδηγίες και θα προχωρήσει».», συμπλήρωσε.

Ανησυχία για τα κρούσματα στρεπτόκοκκου - Βίντεο από Mega

Σημειώνεται ότι η κ. Παγώνη έκανε λόγο και για τα κρούσματα γρίπης. «Έχει πανικοβληθεί ο κόσμος και με την γρίπη, φέτος είχαμε πολλή γρίπη αλλά δεν ήταν απλή όπως τα προηγούμενα χρόνια, ήταν πολύ επιβαρυμένη η κλινική κατάσταση. Το θέμα είναι ότι πρέπει να προσέξουμε τη μετάδοση», υπογράμμισε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top