Ψηφιακό πορτοφόλι: Έρχεται το super app με ταυτότητα - κάρτες - άδειες 

Θα ενσωματώσει ακαδημαϊκή ταυτότητα, κάρτα αιμοδοσίας, κάρτα κατοικίδιου 

Gov.gr wallet

Η δημιουργία ενός super app που θα ενσωματώνει όλες τις εφαρμογές στο wallet, το ψηφιακό πορτοφόλι στο κινητό μας,  είναι ο στόχος του Υπουργείου  Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπως δήλωσε ο Υπουργός Δημήτρη Παπαστεργίου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά Fm.

wallet.gov.gr: Ποια ΑΦΜ μπορούν να κατεβάσουν σήμερα την εφαρμογή

«Το καινούργιο που ψάχνουμε είναι η δημιουργία ενός super app. Σήμερα το ελληνικό Δημόσιο έχει τρεις εφαρμογές, το gov.gr, το myHealth, το wallet. Από το να έχουμε τρεις διαφορετικές, πάμε να φτιάξουμε μια μεγάλη εφαρμογή, στην ουσία η βάση θα είναι το wallet διότι το θέλουμε να είναι το κεντρικό σημείο, και θα γίνει μέσα στη χρονιά. Δε θα χρειάζεται να ανοίγουμε διαφορετικές εφαρμογές, όλα θα βρίσκονται εκεί» δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Παπαστεργίου. 

Στο gov.gr η τεχνητή νοημοσύνη: Το Wallet καταργεί τη γραφειοκρατία

Όπως ανέφερε, 1,2 εκατομμύρια πολίτες έχουν «κατεβάσει» το wallet, ενώ 4,5 εκατομμύρια έχουν εγγραφεί στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας.

Σχετικά με το θέμα εισόδου των τουριστών στα γήπεδα, ο κ. Παπαστεργίου δήλωσε ότι αυτό μπορεί να γίνει μέσα από το wallet το οποίο μπορούν να «κατεβάσουν» ως επισκέπτες, θα σκανάρουν το διαβατήριό τους, το κινητό θα «διαβάζει» το τσιπάκι του διαβατηρίου και θα αντλεί τα στοιχεία και με τον τρόπο αυτό θα γίνεται ταυτοποίηση.

Bήμα-βήμα πώς να βγάλετε εισιτήριο για το γήπεδο από το gov.gr wallet

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανέφερε επίσης  ότι σε μερικές μέρες μπαίνουν στο wallet  η ακαδημαϊκή ταυτότητα, η κάρτα αιμοδοσίας και αργότερα η κάρτα ταυτοποίησης του κατοικίδιου, ο φάκελός του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top