Γλυφάδα: «Ήρθα να σκοτώσω τα αφεντικά», έλεγε ο δράστης

Ήταν επιστάτης σε ιδιόκτητο νησί και τον απέλυσαν

Μακελειό σε ναυτιλιακή εταιρία στη Γλυφάδα- Όσα είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το μακελειό που διαδραματίστηκε, σήμερα το πρωί, στα γραφεία ναυτιλιακής εταιρίας στη Γλυφάδα, με τέσσερις νεκρούς, μεταξύ αυτών και ο δράστης. 

Γλυφάδα: Σκότωσε την ιδιοκτήτρια, τον γαμπρό της και έναν υπάλληλο

Tα τρία θύματά του ήταν η ιδιοκτήτρια της εταιρίας με τα αρχικά Μ.Κ, ο γαμπρός της- γενικός διεθυντής με τα αρχικά Α.Β, και ένας ακόμα εργαζόμενος- πρώην καπετάνιος με τα αρχικά Η.Κ. Ο 70χρονος δράστης, υπήκοος Αιγύπτου, φέρεται πως πήγε στοχευμένα να σκοτώσει στελέχη της εταιρίας. Μαρτυρίες λένε πως το τρίτο θύμα, ο πρώην καπετάνιος, προσπάθησε να ηρεμήσει τον δράστη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα πυροβολήθηκε στο κεφάλι και οι δύο άνδρες στο σώμα.

Ο ένοπλος δράστης ήταν πρώην εργαζόμενος στη ναυτιλιακή και στη συνέχεια εργαζόταν ως επιστάτης σε έναν από τους ιδιοκτήτες.

Γλυφάδα: Η ιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής ήταν ένα από τα θύματα του ένοπλου δράστη

Γλυφάδα: Η ιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής ήταν ένα από τα θύματα του ένοπλου δράστη

«Οι πληροφορίες λένε ότι διέμενε στο σπίτι ενός εκ των ιδιοκτητών, σε ένα ιδιόκτητο νησί στην Εύβοια, ο οποίος του διαμήνυσε ότι θα πρέπει να φύγει από το σπίτι. Αυτός πήρε ένα όπλο, πήγε στην εταιρία και με το κοντρόλ από το πάρκινγκ που είχε κρατήσει, μπήκε στο κτίριο με το αυτοκίνητό του», μετέδωσε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Ο γαμπρός της ιδιοκτήτριας, Γενικός διευθυντής της ναυτιλιακής, ήταν από τα θύματα του μακελειού

Ο γαμπρός της ιδιοκτήτριας, Γενικός διευθυντής της ναυτιλιακής, ήταν από τα θύματα του μακελειού

«Ήρθα να σκοτώσω τα αφεντικά», φέρεται να είπε στον πρώτο υπάλληλο που συνάντησε και μέσα από το μπουφάν του, έδειξε το όπλο. Στη συνέχεια, ανέβηκε στον ημιώροφο και πυροβόλησε δύο άτομα: ένα διευθυντικό στέλεχος κι έναν υπάλληλο. Μετά ανέβηκε στον δεύτερο όροφο και πυροβόλησε στο κεφάλη μια γυναίκα, την ιδιοκτήτρια. Κατόπιν, πήγε στο υπόγειο και αυτοκτόνησε με το ίδιο όπλο. Εκείνη την ώρα, υπήρχαν εργαζόμενοι μέσα στην εταιρία.

O ιδιοκτήτης της ναυτιλιακής εταιρίας με την αδελφή του

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τη ναυτιλιακή με τους τέσσερις νεκρούς 

«Σήμερα, Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 10:11, ενημερώθηκε το κέντρο της Άμεσης Δράσης, από υπάλληλο ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα, ο οποίος βρισκόταν εντός των εγκαταστάσεων, για περιστατικό με πυροβολισμούς.

Η ναυτιλιακή εταιρία στη Γλυφάδα όπου σημειώθηκε το μακελειό από πρώην εργαζόμενο/ Eurokinissi Γιάννης Παναγόπουλος

Η ναυτιλιακή εταιρία στη Γλυφάδα όπου σημειώθηκε το μακελειό από πρώην εργαζόμενο/ Eurokinissi Γιάννης Παναγόπουλος

Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, της Άμεσης Δράσης, της Ο.Π.Κ.Ε., της Τροχαίας καθώς και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ στο σημείο προσήλθε ομάδα της Ε.Κ.Α.Μ. και διαπραγματευτής της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή γύρω από την εταιρεία και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εντός του κτιρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας απεγκλωβίστηκαν δύο εργαζόμενες της εταιρείας.

Αστυνομικές δυνάμεις έξω από τη ναυτιλιακή εταιρία στη Γλυφάδα/ Eurokinissi Γιάννης Παναγόπουλος

Αστυνομικές δυνάμεις έξω από τη ναυτιλιακή εταιρία στη Γλυφάδα/ Eurokinissi Γιάννης Παναγόπουλος

Όπως διαπιστώθηκε, 70χρονος άνδρας, πρώην εργαζόμενος, εισήλθε στο κτίριο και, έχοντας στην κατοχή του καραμπίνα, πυροβόλησε τραυματίζοντας θανάσιμα τρία άτομα, τα οποία βρίσκονταν στον πρώτο όροφο του κτιρίου.

Ακολούθως, ο 70χρονος εντοπίστηκε θανάσιμα τραυματισμένος σε αποθήκη του υπογείου των εγκαταστάσεων. Δίπλα του βρέθηκε η καραμπίνα που έφερε.

Αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα έξω από τη ναυτιλιακή εταιρία στη Γλυφάδα/ Eurokinissi Γιάννης Παναγόπουλος

Αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα έξω από τη ναυτιλιακή εταιρία στη Γλυφάδα/ Eurokinissi Γιάννης Παναγόπουλος

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα με το οποίο είχε μεταβεί στην εταιρεία ο δράστης, βρέθηκε ένα περίστροφο.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Γλυφάδα: Το χρονικό της ένοπλης επίθεσης στη ναυτιλιακή

10:11 Yπάλληλος της εταιρίας καλεί την άμεση δράση και λέει «Ελάτε γρήγορα ένας ηλικιωμένος μπήκε στην εταιρεία και μας πυροβολεί!»
10:15 Φτάνει το πρώτο περιπολικό της Γλυφάδας και ενημερώνει το κέντρο
10:17 Φτάνουν ΟΠΚΕ και ΕΚΑΜ, κλιμάκιο του ανθρωποκτονιών και Άμεση Δράση, αποκλείοντας όλο το τετράγωνο
11:00 Με εντολή του του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής και αφού δεν υπήρχε επικοινωνία με τον δράστη έγινε η έφοδος. Αρχικά μπήκε η ομάδα της ΟΠΚΕ και βρήκε στον δεύτερο όροφο μέσα στο μπάνιο, κλειδωμένες τις δύο γυναίκες.
11:10 Mπήκαν οι άνδρες της ΕΚΑΜ και μαζί με την ΟΠΚΕ σάρωσαν το κτίριο

Εντόπισαν τους τρεις νεκρούς και στη συνέχεια στο υπόγειο τον δράστη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top