Επιστρέφουν στα μπλόκα οι αγρότες - Την Τρίτη θα αποφασίσουν

Εκλεισαν τον κόμβο Μουδανιών

Την Τρίτη (6/2) οι αγρότες θα αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες του thesstoday.gr, τα περισσότερα από 300 τρακτέρ που βρίσκονταν στη Νότια Πύλη της ΔΕΘ, άρχισαν να αποχωρούν από το σημείο επιστρέφοντας στα μπλόκα που είχαν αρχικά στήσει. Οι δρόμοι του κέντρου παρέμειναν κλειστοί μέχρι την αποχώρηση των αγροτών.

Εκλεισαν τον κόμβο Μουδανιών οι αγρότες

Παράλληλα, σε πολύωρο αποκλεισμό του κόμβου Μουδανίων προχώρησαν αγρότες σήμερα και οι μελισσοκόμοι της Χαλκιδικής. Με γενικές συνελεύσεις τους θα αποφασίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους, καθώς δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για το κόστος παραγωγής.

«Έχουμε διαχρονικά ισχυρή σχέση με τους αγρότες, πιστεύω θα αξιολογήσουν το πακέτο μέτρων. Συνεχίζουμε τις συζητήσεις και την προσπάθεια» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης.

«Aυτές οι εξαγγελίες δεν απαντούν στο βασικό πρόβλημα επιβίωσης που έχουμε θέσει, δε μας δίνουν την δυνατότητα και την προοπτική να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε να μένουμε στα χωριά μας», τόνισε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας.

Την Τρίτη συνεδριάζει η πανελλήνια επιτροπή των μπλόκων

Την Τρίτη, στη Νίκαια Λάρισας, θα συνεδριάσει η πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων προκειμένου να καθορίσει τα επόμενα βήματα, ενώ και οι αγρότες που επιστρέφουν από την Αgrotica στις περιοχές τους αναμένεται τις επόμενες μέρες να αποφασίσουν αν θα συστήσουν μπλόκα ή θα ενισχύσουν τα ήδη υπάρχοντα.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι του Σαββάτου αγρότες από όλη την Ελλάδα κατευθύνθηκαν προς την έκθεση Agrotica, χωρίς να κλείνουν το δρόμο και ενώθηκαν με άλλα τρακτέρ. Σε μία συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας έριξαν στο οδόστρωμα κάστανα και μήλα. Όπως λένε τα προϊόντα τους είναι κατεστραμμένα και δεν έχουν αποζημιωθεί.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top