Άλκης Καμπανός: Άναψαν 19 κεριά στις 00:19 στο σημείο όπου δολοφονήθηκε

Δύο χρόνια από το τυφλό οπαδικό χτύπημα που του στέρησε τη ζωή

H συμβολική κίνηση στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Άλκης Καμπανός την 1η Φεβρουαρίου 2022- βίντεο Καλημέρα Ελλάδα

Δύο χρόνια κλείνουν σήμερα από τη νύχτα της στυγερής δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού, σε τυφλό οπαδικό χτύπημα στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης. Σε μια συμβολική κίνηση δεκαεννέα κεριά άναψαν στις 00:19 σήμερα 1η Φεβρουαρίου, στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος φοιτητής και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής.

Ισόβια στους 7 από τους 12 κατηγορουμένους για τη δολοφονία Καμπανού

Την κίνηση αυτή οργάνωσε η Δομή 1ης Φεβρουαρίου 2022 - Εις το Όνομα του Άλκη, στη μνήμη του νεαρού φοιτητή και παρόντες ήταν ο πατέρας του Αριστείδης Καμπανός και η αδελφή του, Μαρία.

«Δυο χρόνια πέρασαν από την απόφραδα εκείνη ημέρα της 1ης Φεβρουαρίου, όταν δώδεκα νεαροί οπαδοί του ΠΑΟΚ τυφλά καθοδηγούμενοι από τα άγρια ένστικτα τους έπραξαν το αδιανόητο. Αφαίρεσαν τη ζωή του Άλκη, επειδή ένα παιδί από την παρέα του φώναξε ότι είναι Άρης. Ο χρόνος για μένα και τη Μελίνα και την οικογένεια μας σταμάτησε εκείνη τη στιγμή», δήλωσε συγκινησιακά φορτισμένος ο πατέρας.

Άλκης Καμπανός: «Κλωτσούσαν το κεφάλι του σαν να ήταν μπάλα στο γήπεδο»

«Μαζευτήκαμε εδώ να αποτίσουμε φόρο τιμής στον Άλκη και μαζί και στα άλλα παιδιά», καθώς «τα δυο τελευταία χρόνια θρηνήσαμε και άλλα θύματα. Δυστυχώς (...) προσπαθούσαμε όλο αυτόν τον καιρό να είναι ο Άλκης το τελευταίο θύμα», συμπλήρωσε ο κ. Καμπανός.

Οι δράσεις ενάντια στη βία θα συνεχιστούν στις 17:00.

Τρία μικρά παιδιά με αναπηρία αλλά τεράστιο σθένος, ο Γιάννης, ο Λέανδρος και ο Σπύρος, φίλοι του Άρη, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ αντίστοιχα, με διακριτικά των ομάδων τους, όπως και η μικρή Μάγια, θα αφήσουν συμβολικά στο σημείο της δολοφονίας από ένα λουλούδι, στέλνοντας μήνυμα αθλητικού πνεύματος, συνύπαρξης των χρωμάτων, συμπερίληψης.

Παράλληλα, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας θα είναι στημένο στο σημείο της δολοφονίας πανό με σύνθημα «Γινόμαστε ένα για τον Άλκη», καλώντας τους φιλάθλους διαφορετικών συλλόγων να φωτογραφηθούν φορώντας τα χρώματα των ομάδων τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top